פגשתי בחיי לא מעט נשים שמתמחות בהכנת פשטידות. יש כאלה שמסתפקות בערבוב חומרי גלם ויש כאלה שמשקיעות בבצק פריך או אפילו בבצק של קיש. סחתיין עליהן. יש לי חברה בשלנית מופלאה, שהייתי בשמחה מכתירה אותה כאלופת הפשטידות. בימים בהם המקרר שלי ריק ואני מפעילה את שאריות התאים במוח בהרכבת מנה מתקבלת על הדעת, היא אומרת: "ערבבתי מה שהיה במקרר ודחפתי לתנור. הפתעתי את עצמי, יצא טעים". מוזר שתמיד יש לה בבית מינימום שלושה סוגי גבינות, מגוון של ירקות שמתאימים בול לאפיה, ומרכיבים איכותיים לבצק פריך.

>> טעימא: הסיפור שמאחורי הטור

מאפה אישי של פטריות וכרישה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מאפה אישי של פטריות וכרשה. נא להתחיל להתלהב מפשטידות | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

את קסם הפשטידות גיליתי בשנתיים האחרונות, רק אחרי שהתחלתי את הטור. לפני כן הייתי איתנה בדעתי שמדובר בתערובת שאריות או במשהו שרק עצלנים או אנשים שלא אוהבים לבשל מכינים. אוי, כמה טעיתי.

הייתי מעלעלת בספר הפשטידות המפורסם של קובי בר, פוסחת על מתכונים לשבועות ולא מבינה את ההתלהבות. עד שהתחלתי לכתוב את הטור וגיליתי בתיבת המתכונים לא פחות מ-20 מתכונים ווריאציות לפשטידות. השבוע, יום לפני שבניתי על קנייה בסופר, חשבתי רעב. שלפתי את הקופסה, גיליתי את המתכון הזה, ולהפתעתי כל המרכיבים היו בבית. שעה אחר כך, הייתי אוכלת את הכובע מהזלזול שלי, לו רק לא הייתי כל כך שבעה ומלאת עונג מהמיני פשטידות האלה שנחו לי ולזוגי שיחיה בבטן.

המרכיבים:
220 גרם פטריות מעורבות
100 גרם חמאה
2 שיני שום כתושות
כרשה שלמה פרוסה באלכסון, שטופה ומסוננת
200 מ"ל שמנת צמחית (32% או 15%)
3 ביצים
100 גרם גבינת צ'דר מגוררת גס (אפשר גם פרמזן)
2 כפות גדושות פירורי לחם (לא חובה)
מלח אטלנטי
פלפל גרוס

אופן ההכנה:

1. ממיסים חצי מכמות החמאה במחבת ומאדים את הפטריות שלמות, מוסיפים שום, מלח ופלפל, מאדים עד שהן מתכווצות ומגירות נוזלים. מעבירים לקערה, ומחליפים למחבת נקייה.

2. ממיסים את שאר החמאה ומאדים את הכרשה הפרוסה עד שהיא מתרככת (זה עשוי לקחת כעשר דקות ואפילו יותר). מוסיפים את הפטריות, פירורי הלחם, המלח והפלפל, ויוצקים את השמנת פנימה. מערבבים ונותנים לה להתאדות קלות. מסירים מהאש.

3. טורפים היטב את הביצים ומערבבים עם התערובת שבמחבת. מוסיפים כשני שליש מהגבינה ומערבבים.

4. מחלקים את התערובת לשש תבניות אישיות (או בתבנית קאפקייקס), מהדקים פנימה ומפזרים מעל את שארית הגבינה.

5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, ואופים כ-15 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> הצטרפו לקבוצה של טעימא בפייסבוק
>> מתכונים לשבועות