בתחילת החודש, כשעלינו לקבר של אמא שלי לאזכרה השנתית, פגשנו בכל החברות הטובות והנאמנות שליוו אותה שנים. בין שיחות על שמחות ואירועים, חוויות, זיכרונות וגעגועים, לא יכולנו שלא לדבר על אוכל ומתכונים. מאחר שקופסת המתכונים של אמא שלי מלאה במרשמים של חברות (הקוגל של דליה, עוגיות שוקולד של בתיה, עוף בסילאן של רפאלה, עוגת שמרים של עירית, אמפנדס של מלי) ורובן קוראות קבועות של הטור, כמובן ששיתפתי אותן בטורים המתוכננים ובמנות הבאות, ביקשתי מתכונים נוספים וקבענו להיפגש לארוחת חברות על בסיס המתכונים המשובחים שנאספו במשך השנים.
ריפרוף חטוף בטורים קודמים גילה לי שלילי, חברה אהובה של אמא שלי, טרם זכתה לטור עם מנה משלה, וזה לא שאין מתכונים. אמא ולילי הכירו עוד בימים שהיה טקסטיל בארץ ותעשיית האופנה עוד הייתה מקומית ויובאה לחו"ל בתהילה. אמא ולילי בילו בנסיעות לתערוכות באירופה ואחר כך נפגשו על קפה ושלל עוגות ועוגיות מעשה ידן. כל כך שמחתי לראות את לילי באזכרה, לחבק אותה ולרכל, שחשתי דקירה קלה שאין מטבח באזור שאפשר להכין בו קפה, לשבת ליד שולחן עם עוגיות ולדבר עד אור הבוקר.
בתור פיצוי, כשחזרתי הביתה דגתי מתכון אהוב של לילי: עוף בסגנון סיני. חתכתי עוף וניקיתי, הכנתי מרינדה ודחפתי לתנור. שעה אחר כך, כשהריח השתלט על המטבח, הוצאת את העוף מהתנור ונתתי ביס זהיר. קשה לי להגיד שמדובר בעוף סיני בהגדרה אבל הטעם המתקתק הזכיר לי את נתחוני העוף שהיינו אוכלים במסעדה הסינית ליד הבית, ואת החיבוק של לילי שתמיד עושה לי טוב.
המרכיבים:
עוף שלם מחולק לשמונה חלקים, נקי ויבש / קילו חזה עוף נקי וחתוך לרצועות
כפית מלח
1/8 כפית פלפל גרוס
2 כפיות מיץ לימון
2 כפות סויה
חלמון
1/4 כוס דבש
2 כפות חמאה מומסת
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. מערבבים את מרכיבי המרינדה ללא החמאה. כאשר המרכיבים מתאחדים, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב. מורחים את המרינדה על העוף היבש.
3. מסדרים בתבנית ומכניסים לתנור לכ-50 דקות. אם משתמשים רק בחזה עוף - אופים חצי שעה בלבד.
* מגישים על אורז לבן או נודלס מביצים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!