כשהייתי קטנה, ארוחות הבוקר של יום שבת היו משהו לצפות לו. אמא הייתה נכנסת למטבח מוקדם בבוקר, כשאנחנו עוד היינו קוראות ספרים במיטה, לבושות פיג'מות מצוירות ומחליפות סודות של תאומות. היא הייתה מכינה קרואסונים תפוחים, חלקם היו מלאים בגבינת אמנטל, בחלקם הייתה שמה שוקולד. אבא היה חותך סלט קצוץ ומכין חביתות, ולפעמים אמא הייתה מכינה גם פנקייקים ריחניים, אותם היינו מרכיבים בקומות ומורחים בין לבין קרם וניל או סירופ מייפל. ארוחות השחיתות האלה נשארו לי בלב ובזיכרון השרירי ולא משנה כמה ארוחת הבוקר שאני אוכלת בכל מקום טובה, אני לא יכולה שלא לחשוב על ארוחות הבוקר של אמא ואבא, עוד לפני שמתן נולד.

>> טעימא: הסיפור שמאחורי הטור

פנקייק עם רוטב וניל (צילום: יפית בשבקין, mako אוכל)
פנקייק עם רוטב וניל. חיכינו לו כל החודש | צילום: יפית בשבקין, mako אוכל

בביקור האחרון שלי בתל אביב, בו דחסתי צילומים לטלוויזיה, ביקורים של סבא ושל סבתא, ארוחה עם אבא ועם חברים ושיחות של השלמת פערים עם חברות, ישבתי בקפה חדש ומקסים בדיזינגוף, שמביא את לואיזיאנה ואת ארוחות הבוקר האמריקאיות לכרך התל אביב.

התפריט המגוון ב-NOLA בלבל אותי, הריחות של המאפים הרעיבו אותי והעיצוב עורר בי חשק עז לפתוח מקום משלי. ארוחת הבוקר של באטרמילק ביסקיט, עם עגבנייה מיובשת, ביצה עלומה ורוטב הולנדייז שימחה אותי מאוד, אבל לא יכולתי שלא לפזול לארוחת הפנקייק המגרה שבתפריט. כשחזרתי הביתה למחרת, העמדתי בלילת פנקייק נהדרת וקרם וניל משגע לפי מתכון של אמא שלי, ואכלתי ארוחת בוקר אמריקאית בלילה. הבטחתי לעצמי שכשיהיו לנו ילדים, אכין להם פעם בחודש ארוחת בוקר מפוארת ומגוונת שיחכו לה חודש שלם, ולו רק כדי לזכור את אמא שלי בשבת בבוקר.

המרכיבים:
לפנקייקס:
3 ביצים, מופרדות
4 כוסות חלב
2 כוסות קמח רגיל
2 כפות סוכר
4 כפות חמאה, מומסת ומצוננת

לקרם וניל:
כוס שמנת מתוקה
2 חלמונים
2 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
1. מערבלים במיקסר חלמונים עם חלב. מוסיפים קמח, סוכר וחמאה, ומערבלים עד שנהיית בלילה אחידה. מכניסים למקרר לשעתיים לנוח.

2. יוצקים מצקת מהבלילה למרכז מחבת משומנת ומטגנים קלות. כשהפנקייק שמשנה צבע ומתמצק, הופכים בעדינות ומשיאירים עד השחמה קלה. מורידים מהאש.

3. מכינים את קרם הווניל: מערבבים בבלנדר את כל מרכיבי הקרם ללא הווניל. מעבירים לסיר קטן ומחממים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שמסמיך. מוסיפים תמצית וניל ומצננים קלות.

4. ההרכבה: מניחים פנקייק, מורחים קרם וניל ומניחים מעל פנקייק נוסף. בונים כמה קומות ומעל מקשטים בפירות יער או ריבה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>>והנה עוד מתכון לפנקייק
>> בשבוע שעבר הכנו קיש לורן
>> הלזניה של נייג'לה לוסון