השבוע המדור הזה חוגג שנתיים. ב-27 ביולי 2010 עלה הטור הראשון, שבו סיפרתי על אמא מיקי והסברתי מה זה "טעימא". באותו שבוע אירחתי את המשפחה שלי לארוחת שישי, והגשתי מנות שכולן על פי מתכונים של אמי המנוחה. לציון המועד רציתי להכין מנה מתוך הארוחה ההיא, משהו קליל ומרענן, שיתאים לאקלים של עכשיו, ונזכרתי בסלט הבטטה המעולה של אמא שעיקרו בטטה מאודה עם בוטנים ורוטב בסגנון סיני.

אז יצאתי לקנות את המצרכים, ושם גיליתי לחרדתי שקילו בטטה עולה כמעט 20 שקלים. הסתכלתי על ערימת הכתומות האלה ותהיתי ביני לבין עצמי עד כמה אני באמת צריכה בטטה בתפריט. אצלנו בבית הבטטות היו אורחות קבועות: אפויות בתנור עם שמן זית, מלח גס וסויה, בלביבות מנצחות ולא מתפרקות, בפירה מתקתק, בפשטידות וכמובן בסלט הזה. בסוף החלטתי לקנות רק בטטה אחת - שתספיק בדיוק לסלט המרענן הזה, ותיתן לנו חוויה כתומה בלי לרוקן את הכיס. עם המנה הזו אני חוגגת שנתיים מרתקות של טורים, זיכרונות והמון המון אוכל.

>> טעימא: הסיפור שמאחורי הטור

סלט בטטה ובוטנים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
סלט בטטה ובוטנים. נסו אותו עם אורז לבן | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט בטטה ובוטנים

המרכיבים:
בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות
בצל סגול, קצוץ
100 גרם בוטנים קלויים
מעט צ'ילי כתוש
כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה

לרוטב:
רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק (מוכן)
רבע כוס רוטב סויה
כף שמן שומשום
2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. מאדים את קוביות הבטטה (הכי נוח בשושנת אידוי) עד ריכוך בסיסי (לא יותר מדי, אחרת הבטטה נהיית פירה). מצננים.

2. מוסיפים את הבצל ומערבבים בעזרת הידיים בעדינות, שהבטטה לא תתפרק.

3. מערבבים את מרכיבי הרוטב, שופכים על הבטטות והבצל ומערבבים בעדינות.

4. מפזרים בוטנים, צ'ילי וכוסברה, ושוב מערבבים בעדינות.

5. עובד יופי לצד אורז או עוף מתקתק, וגם עם סלט כרוב סיני או כל מנה מתקתקה אחרת.

>> בשבוע שעבר הכנו פטה כבד א-לו-הי
>> ולקינוח: עוגיות שוקולד צ'יפס של אביבה