אין תמונה
איפה הטירונות ואיפה האוכל של אמא שלי

אמא שלי, שהייתה מבשלת ארוחות ערב לגדודים, תמיד אמרה לנו שהיא "לא תרדוף אחרינו עם סירים לבסיס". אנחנו האמנו לה, אבל בסתר לבנו קיווינו שהיא לא באמת מתכוונת לזה. אחרי 18 שנה של קולינריה בלתי מתפשרת וחך בררן – המעבר לתזונה צבאית, חסרת השראה ומלאת שמן, נשמע לנו כמו עינוי שהגוף שלנו יתקשה לסבול.

כשהגיע זמני, מילאתי את חובתי בטירונות מסויטת כמתבקש בבה"ד 12. בבוקר שישי אחד הודיעו לנו שאנחנו נשארות שבת. כולן הלכו הצדה ובכו מגעגועים לחבר, למשפחה או לסתם מקלחת חמה – אצלי הגרון נחנק מיובש ומגעגועים לאוכל של אמא. כל כך חלמתי על המרק הכתום הסמיך והמנחם, הפלפלים הממולאים ועוגיות החמאה.

למחרת, בעודי מאיישת בצער את עמדת הש.ג, הגיעו לאפי ניחוחות מוכרים. חשבתי שאני הוזה, אבל מדקה לדקה הריח התקרב, והלב שלי התכווץ. בדיוק כשבאה התורנית המסכנה להחליף אותי ראיתי מולי את הורי ואחי הקטן (שאז היה באמת קטן) – אמי אוחזת בסיר גדול, עטוף מגבת, אבי מחזיק שקית עם קופסאות ואחי מדלג לכיווני בשמחה.

לא יכולתי לעצור את הדמעות. אחרי סדרת חיבוקים הורדתי בחטף את המכסה והמגבת מהסיר וחשפתי באושר גדול פלפלים ממולאים באורז ובשר טחון, נחים להם בשמחה ברוטב עגבניות סמיך וריחני. תקראו לי סוציומטית, אבל לא יכולתי שלא להתנפל על הפלפלים הנהדרים האלה. על כולם. בלי לחלוק. הנה המתכון.

ממולאים (צילום: תומר פרת)
כל משפחה והממולאים שלה. אבל שלנו הכי טובים | צילום: תומר פרת

פלפלים ממולאים

המרכיבים:
לפלפלים:
10 פלפלים אדומים וירוקים בגודל בינוני
כף שמן
3/4 כוס אורז לבן
בצל גדול קצוץ
400 גרם בשר טחון (בקר או עוף)

_OBJ

לרוטב:
800 גרם עגבניות מרוסקות (קופסה)
100 גרם רסק עגבניות (קופסה)
3 שיני שום מעוכות
3-4 גבעולי תימין
מלח
פלפל שחור גרוס
כף סוכר (לבן או חום)
2-4 כוסות מים

כלים:
קערת ערבוב
סיר קטן + מכסה לבישול האורז
כף
סיר גדול בגובה בינוני או סוטאז'+ מכסה

אופן ההכנה:

1. מתחילים בבישול חלקי של האורז: מחממים כף שמן בסיר קטן ומוסיפים את האורז. מערבבים קלות, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מכסים במים ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מורידים מהאש, מסננים ושמים בצד.

2. שמים את הבשר הטחון בקערה ולשים אותו קלות. מוסיפים את האורז.

3. מאדים את הבצל הקצוץ במחבת עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים לאורז ולבשר הטחון ומערבבים.

4. שוטפים את הפלפלים, חותכים את החלק העליון ומוציאים את הגרעינים והגידים הלבנים. ממלאים את הפלפלים בתערובת עד גובה של כשלושת-רבעי פלפל, וסוגרים עם החלק העליון, כמו מכסה.

5. מכינים את הרוטב: מחממים את הסיר הגדול. מפזרים כף סוכר ומחכים שייווצר קרמל (עניין של שתיים-שלוש דקות, עד שהסוכר נהיה יותר גבישי ומשנה את צבעו).

6. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים. מוסיפים את שיני השום המעוכות, גבעולי התימין, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה.

7. מסדרים את הפלפלים יפה וצפוף בסיר. מערבבים את רסק העגבניות עם מים (כמות שתספיק כדי לכסות את הפלפלים) ושופכים מעל הפלפלים.

8. מביאים לרתיחה ומניחים להתבשל על אש בינונית כשעה.

 >> בשבוע שעבר הכנו סלט עם מרכיב סודי
>> לכל המדורים של טעימא
>> הצטרפו לקבוצת טעימא בפייסבוק