יש מתכונים בקופסה המהוללת של אמא מיקי, שלא רק שלא ניסיתי מעודי, אלא לא טעמתי מעולם. בין מאכלים אנגליים, לעוגות מטורפות ותבשילים מורכבים, התחבאו שלושה מתכונים שונים לבקלאווה. לא שאני זוכרת שאי פעם אמא שלי הכינה דבר כזה והציעה לי לטעום, אבל אם זה קרה, בטח סירבתי נחרצות. אני שונאת בקלאווה. מכל הדברים שלקחתי מאמא שלי, כולל האף והצורה שבה אני מדברת, על החיבה לממתקים מזרחיים דילגתי. תגידו שאני לא מבינה מה טוב, אבל לי זה מתוק להחריד. אפילו יותר מחלבה.

כדי לדעת אם אני בודדה במערכה, בהשראת ליאור צורף והרצאת חוכמת ההמונים שלו בטד, ערכתי משאל בפייסבוק לגבי המתוקים. התשובות שלא איחרו להגיע, נעו מ"אוהב מאוד" ל"נגעלת", ובאמצע היו כל מיני סיפורים אישיים, מתכונים והמלצות. הבנתי שאם יש מאכל שמעורר דיבור, אני חייבת לנסות אותו.

בקלאווה של טעימא (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
בקלאווה. ממתק משגע בצורתו הביתית | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

תהליך ההכנה הדביק כבר שכנע אותי שיש לי עוד סיבה להימנע מהמתוק מתוק הזה, אבל דקות אחרי שהבקלאווה יצאה מהתנור וצופתה בסירופ, זוגי שיחייה, שחובב מתוקים מכל מיני סוגים, כבר עמד מעליה וחיכה לאישור ממני לטעום.

משאל שכלל את זוגי, השכן האובייקטיבי וחבריי לעבודה קבע שבקלאווה מעשה בית היא ממתק משגע, טעים ומעורר חשק לעוד. אם אתם חושבים ששיניתי דעתי על בקלאווה אתם טועים, אבל היי, לפחות ניסיתי!

המרכיבים:
לבסיס ולמילוי:
2 חבילות בצק עלים מופשרות
220 גרם חמאה / מרגרינה
3/4 כוס סוכר
350 גרם אגוזים ושקדים טחונים (אני ערבבתי בין אגוזי מלך ופקאן, עם שקדים טבעיים ופיסטוקים)
מעט מכל תבלין: הל, אגוז מוסקט, קינמון וקוקוס טחון

לציפוי:
1/2 1 כוסות סוכר
גרידה מחצי לימון
מיץ מחצי לימון
1 כף תמצית מי ורדים
3/4 כוס מים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. ממיסים בסיר קטן 200 גרם חמאה, מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים את תערובת האגוזים והשקדים ומערבבים בעדינות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים עד לקבלת תערובת סמיכה.

2. פורסים עלה בצק, מורחים בחמאה (20 הגרמים הנותרים) מכל הכיוונים ומניחים מעליו עלה נוסף, מורחים אותו בחמאה ומעליו עלה נוסף.

3. מורחים שכבה עבה של התערובת ומעליה פורסים עלה נוסף ובאותו הנוהל משמנים ושמים עלה נוסף, ועוד אחד. מורחים עוד שכבה של תערובת, ומעל עלי בצק משומנים.

4. חותכים את השכבה העליונה לריבועים באלכסון (בשביל הטקסטורה הסופית) ומכניסים לתנור ל-45 דקות.

5. כ-15 דקות לפני תום האפייה, שמים בסיר מים, מוסיפים סוכר, מיץ לימון, גרידת לימון ותמצית ורדים, ומרתיחים. מצננים את הסירופ, מוזגים יפה מעל הבצק שיצא מהתנור ומוודאים שכל הבצק נרטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את הבקלאווה עם החברים

>> בשבוע שעבר הכנו פולנטה של חורף
>> גאוני: מוס שוקולד בשני מרכיבים