בשבועות האחרונים המוח שלי טרוד בעיקר בענייני מעבר הדירה. בירוקרטיות, סינון ומיון ניירות, שיחות עם נציגי שירות (גיהינום) והמון דאגות. בין שלל החיטוטים, טבעתי לי לכמה שעות בחוברות מתכונים, ניילונים מלאי פתקים וכרטיסיות עם מרשמים ושלל תמונות. מאחר שאני לא מהאנשים שמארגנים אלבומי תמונות עם פתקים, התמונות שלי עם משפחתי מפוזרות בכל ספר אפשרי, מעטפות ומגירות.

בין התמונות שמצאתי בין דפי המתכונים, מצאתי תמונה של אמא מיקי מארוחת השבועות האחרונה בה היא היתה ב-2006. התמונה זרקה אותי שנים אחורה, לדירה הענקית ברחוב בלפור, למזנון גדול המימדים שהכיל פטיפון ישן, בר שתייה משגע ורדיו משנות ה-60 שעבד אם קצת כיוונו אותו.

>> טעימא: הסיפור שמאחורי הטור

אמא של רוני
אמא מיקי. תמונה שזרקה אותי שנים אחורה

עוד קצת חיטוטים ומצאתי את רשימת ההכנות של אותה ארוחה, שכללה גם לחמניות גבינה, עוגת גבינהתרד בגבינות, גלילת סלמון, סלט כרובית ופילו ממולא בגבינות פיקנטיות.

נזכרתי איך בהכנות לארוחה רינת חברתי האהובה עבדה לצידי, הצחיקה אותי והרגיעה, כי אז עוד לא היה לי כל כך הרבה ניסיון במטבח. אני זוכרת איך אחרי ערבוב הגבינות, בלעתי שני כדורי לקטזין וטעמתי את המילוי של המאפה, שהיה כל כך טעים, שלא יכולתי לחכות שמאפי הפילו הפציחים יצאו מהתנור. כמובן ששלוש דקות לאחר ההגשה, לא נשאר פירור, אבל כמות המחמאות ושביעות הרצון הגדולה בשולחן שימחו אותי מספיק, כדי לוותר על ארוחת שאריות.

 

פילו במילוי גבינות פיקנטיות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פילו במילוי גבינות פיקנטיות. מאפה מארוחה בלתי נשכחת | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
קופסה גבינה לבנה 5%
קופסה (150 גרם) בולגרית (פנחס), מרוסקת
100 גרם פרמזן
2 כפות צנוברים
3 שיני שום כתושות
פלפל שחור גרוס
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
חבילת בצק פילו מופשר (ועוד שמן זית או חמאה להברשה)

אופן ההכנה: 

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים את כל המרכיבים (חוץ מעלי הפילו). 

3. מפרידים את עלי הפילו ופורסים אותם בנפרד. מברישים את העלים בשמן זית או בחמאה, ומורחים במרכז כל עלה כף וחצי גדושות מהתערובת. 

4. מקפלים בעדינות את הקצוות אחד אל השני וסוגרים אותם (מקפידים שהבצק יהיה סגור ושהגבינה לא תציץ החוצה). מניחים על תבנית משומנת כשהסגירה כלפי מטה.

5. אופים כ-20 עד 30 דקות – עד שהפילו מושחם והצדדים פריכים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו את הקציצות הלא סודיות של אמא מיקי
>> 3 מתכונים עם דלעת ערמונים