השבוע האחרון, איך לומר, היה לא משהו. העייפות והלאות השתלטו עליי, מצב הרוח היה ירוד ומדד האופטימיות שלי, הגבוה בדרך כלל, צנח פלאים. במצבים כאלה אני בדרך כלל מתקשרת לחברה וקובעת לקפה ועוגה בבית הקפה הקרוב למקום מגוריי, כי כשאני נבולה לא בא לי להתרחק מהבית. לפעמים אני דוחפת עוגה בחושה לתנור, מזמינה את החברה אליי, ויחד אנחנו מיישרות את העוגה בכפית, עד שהדמעות מתייבשות והאופטימיות חוזרת.
השבוע כל מה שיכולתי לחשוב עליו זה כמה הייתי רוצה שאמא שלי תשב לידי, תלטף לי את השיער ותקלע אותו לצמה, תצחיק אותי ותכין לי עוגיות שוקולד דחוסות דחוסות, לפי המתכון שבתיה שאולי נתנה לה. בתיה הייתה חברה של אמא בדיוק 20 שנה. הן הכירו כשמתן וענת, הבת של בתיה, היו בגן ביחד – שם הן נפגשו, והפכו לחברות הכי טובות.
מאחר שלא יכולתי להתקשר לאמא לקבל ניחומים, התקשרתי לחברה טובה. ישבנו בבית קפה ושפכתי את לבי. כשלא נשאר לי על מה לקטר נפרדתי בחיבוק, קניתי מצרכים והלכתי להכין את עוגיות השוקולד של בתיה. שלפחות בפה אני ארגיש את טעם תשומת הלב של אמא.
עוגיות שוקולד דחוסות דחוסות
המרכיבים:
450 גרם שוקולד מריר
170 גרם חמאה
4 ביצים
כוס וחצי סוכר
70 גרם קמח (חצי כוס)
חצי כפית אבקת אפייה
כפית מלח
כלים:
סיר קטן עם מים רותחים וקערת נירוסטה ליצירת בן מארי חם / קערה חסינת חום למיקרו
מיקסר עם וו הקצפה
קערת ערבוב
תבנית אפייה שטוחה
נייר אפייה
אופן ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד והחמאה יחד בבן מארי (קערת נירוסטה מעל סיר עם מים רותחים) או במיקרו (בזהירות).
2. מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר עד שהתערובת מתנפחת.
3. מנפים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
4. מקפלים את תערובת הקמח לתערובת הביצים והסוכר, ואז מקפלים פנימה את השוקולד, עד שהתערובת אחידה וחלקה (לוקח כמה דקות טובות, לא לוותר!).
5. בעזרת מצקת או מזלף, יוצקים על נייר האפייה עיגולים במרווחים גדולים.
6. מכניסים לתנור חם (180 מעלות) ל-15 דקות בדיוק, ומוציאים מיד.