בשבוע החולף יצא לי לחשוב הרבה על המשפחה שלי, על אמא ועל מערכות יחסים ואהבה. חשבתי על המקום של המשפחה שלי בחיי ועל החשיבות של אמא בבניית סדר העדיפויות המשפחתי שלי (כמו שאבא שלי תמיד אומר, "מזל שאמא חינכה אותנו"). חשבתי גם על המהות של סליחה. לרוב, כשאני פוגעת במישהו, אני מצליחה למצוא את המקום להתנצל. גם אם לוקח לי זמן לעכל ולפעול, אני אף פעם לא מחכה לתאריך הסליחות הרשמי. הפעם אני מרגישה שיום כיפור הגיע בזמן טוב, שיש לי סיבה להגיד סליחה, ואולי בכל זאת אנצל את ההזדמנות הדתית הזו כדי להגיד שלא התכוונתי, שאני אוהבת.

את יום התענית אפתח עם מרק עוף וירקות פולני קלאסי, כזה שמחמם את הלב והגוף, מזכיר את המשפחה ומשקיט את הקיבה. אחר כך אתרכז באיש שאני אוהבת ובשקט הסביבתי, ובסוף החג, כדי להבדיל בין הסליחות לחזרה לשגרה, אכין עוגה רכה ומתוקה, כזו שממלאת הכי טוב את החללים שנפערו במהלך הכיפור.

עוגת לייקח (צילום: ערן מחלו)
לייקח. הכי טובה ככה, כמו שהיא | צילום: ערן מחלו

את עוגת הלייקח למדתי לחבב ממש עכשיו, כשהכנתי אותה בשביל הטור. בקופסת המתכונים מצאתי ארבעה מתכונים שונים ללייקחים. שני מתכונים בסיסיים דומים, אחד של עוגה מועשרת בשוקולד או אגוזים ועוד אחד שבו היא טובלת ברוטב שוקולדי עשיר. לצמים שביניכם, המתכון הבסיסי הכי מתאים. עשיתי ניסיון וקיבלתי עוגה דחוסה וטעימה, שממלאת את הקיבה כל כך מהר, שכבר שוכחים שהרגע היה כיפור.

עוגת לייקח בסיסית

המרכיבים:
6 ביצים
כוס קמח
כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל
שלוש כפות מיץ לימון
קליפה מגוררת מלימון אחד
קמצוץ מלח

אופציות לתוספות:
50 גרם אגוזי לוז טחונים
50 גרם שוקולד מריר מגורר גס

כלים:
מיקסר עם וו הקצפה ושתי קערות מיקסר
תבנית קפיצית בקוטר 26 או תבנית מלבנית בינונית
כוס מדידה
שתי כוסות להפרדת החלבונים מהחלמונים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מפרידים היטב את החלבונים מהחלמונים.

2. מקציפים בקערת מיקסר נקייה ויבשה את החלבונים כדקה, במהירות גבוהה. מוסיפים כף סוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף מבריק וחזק.

3. בקערת מיקסר נפרדת מקציפים את החלמונים עד שהם מכפילים את נפחם (זה לוקח כמה דקות). מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שהתערובת חלקה וגבוהה יותר.

4. מקפלים פנימה בעדינות את קצף החלבונים עד שהוא נבלע, ומוסיפים תמצית וניל ומיץ לימון.

5. מקפלים פנימה גרידת לימון, קמח ומלח עד שהתערובת אחידה (יש להקפיד לקפל בעדינות ולא לשבור את הקצף, אחרת העוגה לא תצא אוורירית). אם רוצים להוסיף פתיתי שוקולד ואגוזי לוז, זה הזמן לקפל אותם פנימה.

6. מעבירים את התערובת התפוחה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור. אחרי 20 דקות בודקים את העוגה עם קיסם. אם היא קפיצית ויבשה היא מוכנה, אם לא – חמש דקות נוספות בתנור יעשו את העבודה. אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר או שוקולד מריר מגורר דק.

>> בשבוע שעבר הכנו לביבות בטטה וקינמון קלות וטעימות
>> הצטרפו לקבוצת טעימא בפייסבוק