כבר כמה שבועות שאני בקושי מבשלת. מפאת חוסר הזמן לא הזמנתי את הטכנאי של הגז, והכיריים החשמליות מעציבות אותי בכל פעם כשאני חושבת על בישול.
השבוע חזרתי הביתה והזדעזעתי לגלות שבן זוגי שיחיה שאב את השעועית הירוקה שהייתה בפריזר אחרי בישול קצר במיקרו. הוא, כמובן, לא הבין מה הבעיה בשעועית שרצחו אותה אבל אני, שגדלתי על אוכל גורמה ומגוון סוגי עשייה של שעועית ירוקה, נתקפתי כזו אשמה שמיד פיציתי אותו בארוחה מפנקת, שכללה גם ערימה של שעועית ברוטב עדין, עם שומשום שחור מעל - מתכון שהולך עם כולנו וזוכה לשדרוגים ושינויים, אבל תמיד נותן כבוד לשעועית. ההנהונים והחיסול המהיר הוכיחו סופית: שום דבר לא משתווה לשעועית שהתנהגו אליה יפה.
שעועית ירוקה בשומשום
המרכיבים:
50 גרם שומשום
450 גרם שעועית ירוקה שלמה (אני משתמשת בקפואה. היא באמת מצוינת, וחוסכת את חיתוך הקצוות)
לרוטב:
3 כפות שמן
3 כפות סויה
פלפל שחור גס
כפית דבש
כלים:
סיר בינוני
קערת ערבוב
כף
מסננת גדולה
קערת הגשה
אופן ההכנה:
1. שמים את מרכיבי הרוטב (דבש, שמן, סויה, פלפל) בקערה, ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
2. חולטים את השעועית. אם היא קפואה שוטפים ממנה את הקרח, מסננים ומכניסים לסיר מים רותחים (על אש בינונית) לשלוש דקות. אם היא לא קפואה - מנקים, מורידים קצוות ומבשלים במים רותחים עד שהיא מתרככת ומשנה צבע.
3. שופכים מיד למסננת ושוטפים במים קרים, כדי לעצור את הבישול ולשמור על הצבע.
4. יוצקים את הרוטב ומערבבים בעזרת הידיים. מפזרים שומשום ומגישים.