לפילו יש קסם שאין בבצקים אחרים. הוא דקיק ומינימליסטי - אפילו טעם משלו אין לו - אבל כשהוא יוצא מהתנור, אין לו מתחרים. הוא קריספי, קליל ומענג, ובשילוב עם מלית מתאימה הוא יוצר מעדן אמיתי. עונג שבת מתוק ומתפצח.
שטרודל תפוחי עץ וצימוקים
המצרכים:
25 גרם חמאה
3 עלי פילו
5 תפוחי עץ קלופים מסוג גרנד סמית
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס צימוקים לבנים
חמאה מומסת להברשה
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1. חותכים את התפוחים לקוביות.
2. ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את קוביות התפוחים, הסוכר וסוכר הווניל ומבשלים כעשר דקות.
3. מוסיפים את הצימוקים הלבנים, מכבים את האש ומניחים לתערובת להצטנן.
4. מניחים את עלי הפילו על משטח העבודה כשהם פרוסים לרוחב. מסדרים אותם ככה שכל אחד יכסה מחצית מהעלה שמתחתיו (מתקבלת יריעת פילו באורך של שני עלים וברוחב של עלה אחד). מורחים את היריעה בחמאה מומסת, ומסדרים את תערובת התפוחים לאורך השליש התחתון שלה.
5. מגלגלים לגלילה, מורחים בביצה טרופה ואופים ב-195 מעלות כ-20 דקות.
6. מפזרים אבקת סוכר ומגישים, אפשר עם גלידת וניל או קצפת.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: שטרודל תפוחי עץ וצימוקים
עוגיות פילו אגוזים
המצרכים:
חבילת עלי פילו
כוס וחצי אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון
50 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את אגוזי המלך, הקינמון והסוכר.
2. מניחים שני עלי פילו אחד על השני על שולחן העבודה.
3. מברישים את העלה העליון בחמאה מומסת.
4. מפזרים על העלים מתערובת האגוזים ומגלגלים לגלילה.
5. מברישים את הגלילה בחמאה מומסת וחותכים ל-6-7 עוגיות ברוחב 3 ס"מ כל אחת. ממשיכים כך עם שאר עלי הפילו.
6. אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות, מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגיות פילו אגוזים