קוגלהוף – עוגת השמרים של הסבתא

תבנית: קוגלהוף (תבנית אפייה עם חור באמצע) בקוטר 24-22 ס"מ

החומרים (לשתי עוגות):
לבצק:
750 גר' קמח (6 כוסות)
25 גר' שמרים טריים
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
3 ביצים מס' 1
2/3 כוס חלב
200 גר' חמאה פרוסה לקוביות, בטמפ' החדר
5 גר' מלח (1/2 כפית מחוקה)
1 כפית תמצית וניל
גרירת לימון מ-1/2 פרי

למילוי:
ממרח שוקולד

אפשרות נוספת למילוי:
50 גר' חמאה רכה
1 כפית קינמון
1כוס אגוזים קצוצים
1 כוס סוכר

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד החמאה והמלח במיקסר עם וו לישה, במהירות איטית.

2. כשהבצק מתאחד, מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה. ממשיכים ללוש עד שהן מתמזגות לחלוטין בבצק.

3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש ל-10 שניות נוספות. מוציאים את הבצק מהמיקסר, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 6 שעות לפחות (אפשר לילה).

4. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, ומרדדים בעזרת מערוך כל אחד למלבן בעובי 6 מ"מ.

5. משמנים את התבנית, מורחים על כל מלבן ממרח שוקולד, מגלגלים לגלילה ומסדרים בתבנית.

6. מתפיחים במשך כשעה ורבע בטמפ' החדר או עד שהעוגה מכפילה את נפחה. מחממים תנור ל-170 מעלות.

7. אופים כ-30 דקות.

>> גרסת ההדפסה של המתכון: עוגת השמרים של סבתא

>> בשבוע שעבר הכנו כל מיני דברים עם שוקולד