עוגיות שוקולד ואגוזים
החומרים:
3 ביצים גדולות
3/4 כוס סוכר
220 גרם שוקולד מריר
30 גרם חמאה
120 גרם אגוזי מלך
120 גרם שוקולד צ'יפס
40 גרם קמח (קצת יותר מרבע כוס)
1/2 שקית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1. מערבלים את הביצים והסוכר במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת בהירה.
2. ממיסים את השוקולד והחמאה, ומוסיפים תוך כדי ערבול במהירות נמוכה.
3. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים למשך כמה שניות נוספות.
4. מזלפים עוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה בעזרת שק זילוף או כפית, במרווחים של 3 ס"מ זו מזו.
5. אופים ב-180 מעלות למשך כ-7 דקות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגיות שוקולד ואגוזים
בראוניז
החומרים (לתבנית 27*30):
300 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
5 גרם אבקת נס-קפה (כפית מלאה)
3 ביצים גדולות
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס (75 גרם) חלב חם
3/4 כוס (100 גרם) קמח
1/2 כפית מחוקה אבקת אפייה
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד המריר והחמאה ומוסיפים את הנס קפה. מוסיפים את החלב החם ומערבבים.
2. מקציפים את הביצים עם הסוכר במהירות בינונית-גבוהה למשך כ-3 דקות. מורידים את מהירות המיקסר למהירות איטית.
3. מוסיפים את תערובת השוקולד תוך הקצפה איטית.
4. מערבבים בנפרד את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לתערובת שבמיקסר. ממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה.
5. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל את אגוזי המלך.
אופים ב-170 מעלות עד 40 דקות.
6. בגמר האפייה מקררים מחוץ לתנור, ועוטפים בניילון נצמד למשך כמה שעות.
7. כשרוצים לחתוך מכניסים למקפיא ל-10 דקות, ופורסים לקוביות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: בראוניז
עוגת סופלה שוקולד
המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ):
לבצק הפריך:
100 גרם חמאה
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
1 ביצה
200 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
10 גרם קקאו (1 כף מלאה)
1/2 כפית אבקת אפייה
למלית הסופלה:
200 גרם שוקולד מריר
2 חלמונים
5 חלבונים
50 גרם סוכר (1/4 כוס סוכר)
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק הפריך:
1. מערבלים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה.
2. מוסיפים את הביצה, הקמח, הקקאו ואבקת האפייה וממשיכים לערבב עד קבלת בצק.
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
4. מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של 1/2 ס"מ. מרפדים את הבסיס והדפנות של התבניות.
5. מכניסים למקרר ומתחילים להכין את מלית הסופלה.
מכינים את מלית הסופלה:
6. ממיסים את השוקולד המריר בבן מארי (המסה באדים: שמים את השוקולד בסיר קטן, ואת הסיר הקטן בתוך סיר גדול, שבתחתיתו מים ברתיחה עדינה).
7. מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד אחידות.
8. מקציפים את החלבונים עם הסוכר במהירות גבוהה במשך כ-5 דקות, עד קבלת קצף יציב. מקפלים לתערובת השוקולד והחלמונים.
9. יוצקים לתבניות עם הבצק הפריך ואופים ב-170 מעלות כחצי שעה. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת סופלה שוקולד