נכון שזה מדור של מתוקים, אבל מה לעשות שלפעמים יצר האפייה שלנו מושך אותנו לכיוון המלוח דווקא. הפעם אנחנו נשארים בתחום העוגיות – אבל לשם שינוי דבקים דווקא בגרסה המלוחה, שהיא ספק עוגייה ספק קרקר ספק סתם נשנוש ממכר. יש לכם בבית קמח, ביצים, גבינות ואולי כמה תבלינים? גם אתם יכולים להכין את המנצ'יז שלכם לבד.
עוגיות מלוחות עם גבינות צהובות שונות
עוגיות רב תכליתיות שאפשר לעצב ממש איך שרוצים – כקוביות ,כאצבעות, כעיגולים וכו'. ממש כמו הצורה – גם הציפוי יכול להשתנות, הכל לפי הדמיון והיכולת היצירתית שלכם.
המצרכים:
200 גרם חמאה
10 גרם סוכר (2 כפיות)
10 גרם מלח (כפית וחצי)
1 ביצה
1/2 2 כוסות קמח
100 גרם מוצרלה/גלעד/טל העמק
3 גרם אבקת אפייה (שליש שקית)
לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום, קצח, גבינת פרמזן, עשבי תיבול ועוד.
אופן ההכנה:
1. מערבבים את החמאה, הסוכר והמלח.
2. מוסיפים את הביצה, הקמח, אבקת האפייה והגבינות.
3. מקררים במקרר חצי שעה.
יוצרים עוגיות בצורה הרצויה ואופים ב-175 מעלות כרבע שעה (שימו לב, זמן האפייה יכולים להשתנות בהתאם לצורות שיצרתם).
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגיות מלוחות עם גבינה צהובה
עוגיות גבינה כחושה מלוחות
החומרים לבצק:
1 חבילה גבינה כחושה 0 אחוז (250 גרם)
220 גרם חמאה
1/2 חבילה שמנת מתוקה
2 כפיות מלח (20 גרם)
1/2 כפית סוכר
4 כוסות קמח
1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
לעיטור:
ביצה טרופה
גבינת פרמזן מרוסקת דק
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הגבינה, החמאה והשמנת המתוקה.
2. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים.
3. מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים בהדרגה עד לקבלת בצק הומוגני.
4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-6 שעות.
5. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ.
6. מורחים בביצה טרופה ומפזרים את גבינת הפרמזן המרוסקת.
7. חותכים למעוינים במידות של 3*4 ס"מ.
8. אופים ב-170 מעלות 35 דקות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגיות גבינה כחושה מלוחות
עוגיות תימין, גבינה ודגנים
החומרים:
200 גרם חמאה
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 ביצה
1 חלמון
400 גרם קמח
100 גרם גבינה מגוררת דק (פקורינו/ צאן קשה)
1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
קורט פלפל שחור
1 כפית עלי תימין, טרי
ביצה טרופה
100 גרם תערובת דגנים (שומשום מלא, פשתן, מעט קצח, שומשום, גרעיני חמניות)
אופן הכנה:
1. במיקסר בעזרת וו גיטרה מערבבים חמאה, סוכר ומלח.
2. מוסיפים את הביצים ו- 1/4 מכמות הקמח ומערבבים 1/2 דקה.
3. מוסיפים את הגבינה, יתרת הקמח, אבקת האפייה, הפלפל שחור והתימין ומערבבים עד לקבלת בצק.
4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כשעה במקרר.
5. מרדדים את הבצק לעובי של עד 1 ס"מ, חותכים לקוביות או קורצים עוגיות בעזרת מיקד, מברישים בביצה טרופה ומפזרים את הדגנים. ניתן לגוון ולהחליף את הדגנים בסובין, זעתר, אורגנו וכו'.
6. אופים ב-155 מעלות כ-25 דקות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגיות תימין, גבינה ודגנים