עוגיות פקאן
החומרים (ל-50 עוגיות):
300 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם אגוזי פקאן קצוצים דק
2 שקיות סוכר וניל
1/2 3 כוסות קמח
לקישוט: 100 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מערבבים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה.
2. מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים לערבב במהירות איטית, עד שמתקבל בצק.
3. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
4. יוצרים כדורים קטנים, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב-170 מעלות כ-15 דקות.
5. טובלים את העוגיות, בעודן חמות, באבקת סוכר.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגיות פקאן
עוגיות טחינה
רשימת חומרים (ל-50 עוגיות):
180 גרם סוכר (קצת פחות מכוס)
200 גרם חמאה
350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
10 גרם אבקת אפייה (1 שקיות)
250 גרם טחינה גולמית
1 כפית תמצית וניל
לקישוט: שקדים פרוסים או חצאי פקאנים
אופן ההכנה:
1. מערבבים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה.
2. מוסיפים את יתרת החומרים וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק.
3. מגלגלים לכדורים, מניחים מעל כל כדור שקד פרוס או 1/2 אגוז פקאן, מסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב-180 מעלות כ-20 דקות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגיות טחינה
סהרוני חמאה ואגוזי לוז קלויים
החומרים (ל-40 עוגיות):
100 גרם חמאה
50 גרם אבקת סוכר מנופה (1/2 כוס)
1 חלמון
200 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
2 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית שטוחה)
50 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים דק (1/2 כוס)
אופן ההכנה:
1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר עד הומוגניות.
2. מוסיפים את יתרת החומרים וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק.
3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה.
4. מגלגלים את הבצק ל-2 גלילים בקוטר 4 ס"מ.
5. מחלקים כל גליל ל-20 יחידות של 2 ס"מ כל אחת.
6. מכל יחידה יוצרים גליל דק בעובי ס"מ, וממנו יוצרים את צורת הסהרון.
7. מניחים את הסהרונים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשני, ואופים ב-175מעלות כ-13 דקות.
8. מקשטים באבקת סוכר.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סהרוני חמאה ואגוזי לוז קלויים