עוגה בחושה (צילום: שירן כרמל,  יחסי ציבור )
עוגה בחושה. כשאין זמן וכוח, אבל יש חשק למתוק | צילום: שירן כרמל, יחסי ציבור

השבוע אנחנו עם עוגות בחושות – עולם עצום ומרהיב של קינוחים משובחים בשתי דקות (לא כולל אפייה, כן?). העיקרון זהה בכולן: בלילה בסיסית של חמאה, סוכר, ביצים וקמח, שעליה מוסיפים טעמים והפתעות כיד הדמיון. זה יכול להיות פירות, טריים או יבשים, אגוזים, קפה, קליפות הדרים או באמת כל מה שעולה על דעתכם.

אני בחרתי להציע שלוש אפשרויות, של שלושה טיפוסי עוגות: אחת עם פירות יבשים, אחת עם פירות טריים (כי בעונה כזאת אי אפשר לא), ואחת קצת יותר מתוחכמת ומרעננת – עם חליטת יסמין ופיסטוקים. תתחילו משם, ותמשיכו לאן שבא לכם.

עוגת פירות יבשים וברנדי

החומרים (תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ):
לפירות בברנדי:
150 גרם פירות מיובשים חתוכים לקוביות
50 מ"ל ברנדי

לעוגה:
450 גרם חמאה רכה
450 גרם סוכר לבן
4 ביצים בגודל XL
450 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/4 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
1. משרים את הפירות היבשים בברנדי לפחות לשעה אחת.
2. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת חלקה ותפוחה.
2. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים תמצית וניל ושמנת מתוקה, מערבבים ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.
4. מסננים את הפירות מיובשים ומסיפים לבלילה.
5. משמנים את התבנית, יוצקים פנימה את הבלילה ואופים ב-160 מעלות כ- 50 דקות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת פירות יבשים וברנדי

עוגת פירות יבשים וברנדי (צילום: שחר פליישמן)
עוגת פירות יבשים וברנדי. תרגישו חופשי לגוון | צילום: שחר פליישמן

עוגת משמש, שזיף ושטרויזל

החומרים (לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ):
450 גרם חמאה רכה
450 גרם סוכר
5 ביצים בגודל XL
450 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
גרידת לימון/תפוז
1/4 כוס שמנת מתוקה
8 חצאי שזיף שגיב (הזן המאורך)
8 חצאי משמש טרי

לשטרויזל:
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר
70 גרם קמח

אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
2. מוסיפים את הביצים בהדרגה.
3. מוסיפים את תמצית הווניל, השמנת מתוקה וגרידת הלימון/תפוז.
4. מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד קבלת תערובת אחידה.
5. מורחים את תבנית האפייה בחמאה ויוצקים את הבלילה לתוכה, מפזרים את חצאי הפירות מעל ואופים ב-160 מעלות כ-20 דקות.
6. מכינים את השטרויזל: מערבבים את כל החומרים במג'ימיקס עד לקבלת תערובת פירורית.
7. מוצאים את העוגה מהתנור, מפזרים את השטרויזל וממשיכים לאפות עוד חצי שעה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת משמש, שזיף ושטרויזל

עוגת שזיפים, משמשים ושטרויזל (צילום: שחר פליישמן)
עוגת משמש ושזיף עם שטרויזל. מתעצלים? אפשר גם בלי | צילום: שחר פליישמן

עוגת יסמין ופיסטוק

החומרים (2 תבניות אינגליש, או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ):
450 גרם חמאה רכה
225 גרם סוכר לבן
225 גרם סוכר דמררה
5 ביצים בגודל XL
450 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
מעט גרירת לימון/תפוז
1 כפית תמצית וניל איכותית
3/4 כוס שמנת מתוקה
10 גרם תערובת תה יסמין לחליטה
150 גרם פיסטוק גרוס

לפיזור לפני אפייה:
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס פיסטוק גרוס
1 וחצי כפות תערובת תה יסמין לחליטה

אופן הכנה:
1. מחממים את השמנת עם היסמין. משאירים כמחצית השעה להתקרר ומסננים.
2. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר (2 הסוגים) עד לקבלת תערובת קרמית חלקה.
3. מוסיפים ביצה אחת, מערבבים כ-2 דקות, וממשיכים להוסיף בדרך זו את כל הביצים.
4. מוסיפים את גרידת הלימון/תפוז ואת תמצית הווניל.
5. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והפיסטוקים, מערבבים, מוסיפים את חליטת השמנת והיסמין ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מורחים את התבניות בחמאה ויוצקים לתוכן את הבלילה. מערבבים בקערה את החומרים לפיזור ומפזרים מעל את התערובת.
7 אופים ב-160 מעלות כ-50 דקות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת יסמין ופיסטוק

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות גבינה מלוחות
>> לבחושות של בני סיידא