אחד המאכלים שהכי מזכירים לי את בית אמא הוא עוף ממולא, חגיגה שהייתה מופיעה אצלנו על השולחן בשישי בערב, ולפעמים גם באמצע השבוע. נכון שזה מתכון עם כמה שלבים, אבל תאמינו לי - זה לא משהו שאתם לא יכולים להתמודד איתו. את העוף ממלאת תערובת מקסימה של אורז ופירות יבשים, שגם מרפדת את התבנית. ככה מתקבל אורז שהוא מצד אחד רך ועסיסי, ומצד שני קריספי ומתפצפץ בפה. בקיצור, חבל לכם על הזמן.

עוף ממולא של אלקנה (צילום: אלקנה ביטון)
העוף הממולא של אלקנה. תראו איזה עושר | צילום: אלקנה ביטון

עוף ממולא אורז ופירות יבשים

המרכיבים:
עוף שלם (אפשר עופיונים)
שמן קנולה
2 בצלים גדולים, חתוכים לרצועות
100 גרם תאנים, חתוכות לקוביות
100 גרם צימוקים
100 גרם חמוציות או משמש חתוך לקוביות
3 כפות ריבה, לא משנה איזה
חצי כוס דבש
מלח, פלפל וקינמון
מעט צנוברים
2 כוסות אורז

אופן ההכנה:

1. מטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את כל הפירות היבשים ומערבבים היטב. מוסיפים חצי מכמות הריבה ואת כל הדבש, מערבבים טוב ומנמיכים את האש.

2. מתבלים במלח, פלפל וקינמון, מורדים מהאש ומוסיפים את הצנוברים.

3. במקביל מכינים את האורז: מרתיחים מים, מוסיפים את האורז ומבשלים חצי בישול. מסננים, מערבבים עם הפירות היבשים, טועמים ומתקנים תיבול.

4. ממלאים את העוף בתערובת (כמה שנכנס), וצולבים בעזרת שיפודי עץ.

5. לוקחים תבנית אלומיניום או זכוכית עמידה בחום, ומסדרים את שארית האורז בתחתית. מניחים מעל את העוף, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170-160 מעלות לשעתיים וחצי.

 6. מערבבים את שארית הריבה עם מעט מים ומוסיפים מעט קינמון. מסירים את נייר הכסף ומורחים את העוף בתערובת הריבה. מחזירים לתנור לעוד כחצי שעה, הפעם ללא כיסוי - שיקבל קרמול יפה. בודקים מדי פעם שלא נשרף. מוציאים, מקררים מעט וטורפים בהנאה.

 >> בשבוע שעבר הכנו פשטידת קבנוס על מחבת
>> ובמטבח של אביבה מתחילים להריח את שבועות