המקרר של אלקנה ביטון (צילום: mako)
אלקנה. אז מה נכין היום? | צילום: mako

יום שני הוא יום השוק אצלנו. יום שבו אפשר לקנות הכל טרי טרי, לספוג את ריחות האדמה ולהכניס את כל זה לצלחת. אתמול לא היה סתם יום שני, אלא יום שני של לקראת נר ראשון של חנוכה. האוכל של חנוכה תמיד מתקשר לנו עם שמן, אבל את המנה הזאת – לביבות בטטה וירק עם יוגורט בבצל ירוק – אני רוצה לקשור דווקא לטריות של השוק.

הכיף של הלביבות האלה הוא שאין בהן הרבה שמן, והן מלאות בירק וברעננות. אפשר לשבת ולאכול אותן עם סלט, אפשר לנגב איתן חומוס, למרוח עלין יוגורט, או סתם לתפוס ביד איזה שתי יחידות ולנשנש תוך כדי בריחה מהמטבח, כי הטבח כועס שגנבתם לו מהצלחת. אגב, העלות המקסימלית של המצרכים למתכון הזה היא 25 שקלים.

לביבות בטטה וירק

המצרכים:
שתי בטטות
תפוח אדמה אחד
צרור שמיר
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
3 בצלים ירוקים
5 שיני שום
1 בצל רגיל
שמן לטיגון
מלח
פלפל
5 ביצים
3/4 כוס קמח תופח

למטבל:
יוגורט או שמנת של פעם
הרבה בצל ירוק קצוץ

לביבות ירק של אלקנה (צילום: אלקנה ביטון)
לביבות ירק. מטוגנות, אבל כל כך טריות | צילום: אלקנה ביטון

אופן ההכנה:

1. מקלפים את הבטטות ותפוח האדמה, מגררים בפומפייה וסוחטים. את השום מקלפים וקוצצים לפרוסות ואת הבצל לרצועות.

2. קוצצים את כול הירק ושמים בקערה גדולה.

3. מחממים מעט שמן במחבת, מטגנים את הבצל, מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה.

4. מעבירים את הבצל והשום לקערה עם הירק הקצוץ.

5. מחממים את המחבת שוב, מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבטטה ותפוחי האדמה (קודם מוודאים שהם סחוטים טוב מנוזלים). כשהם משנים את הצבע ונהיים מבושלים חלקית מוסיפים גם אותם לקערה. מערבבים טוב טוב, מתבלים במלח ופלפל וטועמים.

6. מוסיפים את הביצים ומערבבים. מוסיפים לאט לאט את הקמח, ומערבבים היטב. התערובת צריכה להיות סמיכה וצהובה.

7. מחממים שוב את המחבת, יוצקים מעט שמן ו"מוזגים" פנימה לביבות קטנות בעזרת כף. כשהלביבות מזהיבות הופכים אותן, וכשגם הצד השני מזהיב מוציאים לנייר סופג.

8. מערבבים את היוגורט עם הבצל הירוק ומגישים הכל ביחד.

>> לגרסת ההדפסה שך המתכון: לביבות בטטה וירק
>> והנה מתכוני החג של שאר הנבחרת