1 מחממים תנור לחום גבוה.
2 שוטפים ומנגבים את כל הפלפלים, מניחים על תבנית התנור מחופה בנייר אפייה ומכניסים לתנור לקלייה. הופכים מדי פעם, כך שהקלייה תיעשה מכל הכיוונים.
3 מוציאים מהתנור ומכניסים לסיר או לשקית ניילון אטומה - סוגרים ומחכים כ-15 דקות.
4 קולפים את הפלפלים (רצוי לא לשטוף אותם) וחותכים לקוביות קטנות.
5 מעבירים את הפלפלים הקצוצים לסיר עם מעט שמן קנולה ומטגנים מעט.
6 מוסיפים את השום, העגבניות, פלפל שאטה או צ'ילי גרוס, הסוכר והמלח, מערבבים היטב ומבשלים כשעה על אש קטנה, עד להתאדות רוב הנוזלים. מערבבים מדי פעם.