המצרכים (4 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 מסדרים עמדת ציפוי: טורפים את הביצה בקערה ומניחים את הקמח ופירורי הלחם בשתי צלחות. 2 מחממים סיר עם שמן עמוק. במידה ובוחרים לאפות מחממים תנור לחום של 200 מעלות. 3 בקערה שמים את העוף הטחון ומתבלים בנדיבות עם פלפל שחור גרוס ומלח. מערבבים היטב ולשים מעט את התערובת. 4 יוצרים 12 כדורים, משטחים אותם מעט לצורה שהיא פחות או יותר אליפטית וטובלים בקמח. מנערים היטב כדי להיפטר מעודפים, טובלים בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם. הנאגטס צריכים להיות עטופים מכל הכיוונים. 5 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מעבירים לתנור ואופים כ-15 דקות או עד שהנאגטס מוכנים לחלוטין והציפוי השחים. לחלופין מטגנים ב-3 נגלות בשמן עמוק כ-4 דקות ומעבירים לנייר סופג. מגישים מיד, ביחד עם רטבים שאוהבים. טיפים ושדרוגים:- לעוף הטחון אפשר ואפילו רצוי להוסיף טעמים שאוהבים: חרדל, קטשופ, רוטב צ'ילי מתוק, תבלינים כמו פפריקה או עשבי תיבול מיובשים כמו תימין או אורגנו.- בשלב הציפוי ניתן לטרוף את הביצה עם חרדל או להוסיף שומשום לפירורי הלחם. >> בפעם הקודמת הכנו כריך סלט ביצים ובצל מטוגן>> מבשלים עם הילדים: כדורי טונה ותירס |