1 שופכים מים רותחים לתוך הצנצנת ומרוקנים, על מנת לעקר אותה. 2. מסדרים קומה ראשונה של מלפפונים עומדים ומוסיפים ביניהם שיני שום וטבעות של פלפל ירוק חריף. 3. יוצרים שכבה שנייה באותו האופן. 4. יוצקים מים רתוחים מהולים במלח (יחס של כפית לא גדושה לכל כוס מים). 5. מכסים עם 3-4 גבעולי שמיר שעירים במיוחד ומוודאים שגם הם שקועים במי הכבישה. 6. אוטמים את הצנצנת ומניחים תחת שמש ישירה. מדי יום-יומיים הופכים את הצנצנת כדי לערבב טעמים, אבל לא פותחים אותה. המלפפונים מוכנים כ-5 ימים אחרי שאיבדו לגמרי את צבעם הירוק עז והפכו לירוק חאקי. זה הזמן לפתוח, לטעום ולהחליט אם להשאיר לעוד יום-יומיים בשמש או להכניס למקרר.
>> והנה העצות של אהרוני לחמוצים מוצלחים במיוחד