מכינים לבד: תמצית ונילחובבי אפייה, שימו לב: שני מצרכים - זה מה שצריך בשביל סטוק עצום של תמצית וניל איכותית
צילום: fairy_mi, פיית העוגיות
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 חורצים את מקלות הווניל לאורכם, פותחים אותם ומכניסים לבקבוק הוודקה. 2 מניחים בארון קריר וחשוך, וממתינים כמה חודשים. ככל שהבקבוק יושב לזמן ארוך יותר - כך התמצית משובחת יותר. * יש כאלה שמשתמשים בפחות מקלות וניל, ויש כאלה שמוסיפים לתמצית מים או סוכר. אני אוהבת את תמצית הוניל שלי איכותית וחזקה, לא מהולה במים ולא ממותקת בסוכר, ולכן מוצאת את המינון הזה מושלם לקבלת תמצית וניל טובה ואיכותית. * לכל החוששים מהוודקה – אין סיבה לחשש. וודקה היא האלכוהול האופטימלי לצורך הזה, מאחר שהטעם הטבעי שלה לא מאפיל על הווניל, בניגוד למשקאות כמו רום או ברנדי שיעניקו לתמצית טעם מרוכז משל עצמם. בכל מקרה, התמצית שתיווצר תהיה בעלת ארומה כללית של אלכוהול נקי, שלא תורגש במאכל. * המתכון השלם בבלוג פיית העוגיות |