1 הכנת הביגה (הבצק המקדים): מערבבים בקערה גדולה את המים והשמרים. מניחים בצד ל-10 דקות. מוסיפים את הקמח ומערבבים בכף עץ עד שכל הקמח יהיה לח. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לפחות ל-12 שעות.
2 בקערת המיקסר שמים קמח, מערבבים לתוכו את המלח ומוסיפים את השמרים. מוסיפים את הביגה והמים ולשים במשך 5 דקות. הבצק צריך להיות רטוב ודביק.
3 מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מוסיפים מעט קמח מעל הבצק ולשים ידנית כ-5 דקות או עד שהבצק חלק, נעים ולא דביק (מוסיפים מעט קמח במידת הצורך).
4 מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך כשעתיים או עד שהבצק יכפיל את נפחו. מוציאים אויר מהבצק, מכסים שוב ומתפיחים כחצי שעה.
5 מחלקים את הבצק לשני חלקים ועל משטח מקומח פותחים בידיים מקומחות כל חלק של הבצק לאליפסה. מגלגלים כל אליפסה כזו (מהחלק הצר שלה) לגלילה, "התפר" אמור להיות מתחת לכיכר. בידיים מקומחות מחליקים את פני הכיכר, עד שלא יהיו עליה קפלים, במיוחד בקצוותיה.
6 מרפדים תבנית בנייר אפייה.
7 בעזרת מרית גדולה ומקומחת מעבירים את הככרות לתבנית ומשאירים רווח גדול ביניהם. מומלץ למשוך באמצע מעט את נייר האפיה כדי ליצור חייץ בין שתי הככרות. מכסים בעדינות במגבת מטבח נקיה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
8 מחממים תנור ל-230 מעלות ושמים בתחתית התנור קערה ובה מים חמים.
9 מסירים את המגבת ואופים את הככרות במשך כ-30 דקות. במידת הצורך מסובבים את התבנית בתנור להשגת אפיה אחידה של הככרות. צבע הככרות צריך להיות זהוב עמוק.
10 מוציאים לצינון על רשת.
* המתכון באדיבות הבלוג pastaghetti בתפוז