1 מערבבים קמח, מלח, סוכר ומשפר אפייה בקערת המיקסר. מוזגים מעל את המים ומפזרים על המים את השמרים. לשים את כל המרכיבים כ-3 דקות. מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד, חלק ורך. בהתחלה הבצק קצת דביק, לא להיבהל ולא להוסיף קמח, רק להמשיך ללוש, משהו כמו 7 דקות, עד שהבצק גמיש ונח לעבודה אבל עדיין רך מאוד.
2 מכסים את הבצק ומניחים לתפיחה של כ- 40 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.
3 מחלקים את הבצק ל-10 חלקים. פותחים כל אחד בעזרת מערוך לעיגול בעובי ½ ס"מ. מניחים ל-10 דקות.
4 מחממים תנור לחום מקסימלי ואופים כ-5 דקות עד התנפחות. מוציאים מהתנור ומיד מכסים במגבת.
* להכנת פיתות עם זעתר: מחלקים את הבצק ל-10 חלקים. פותחים כל אחד בעזרת מערוך לעיגול בעובי ½ ס"מ. מניחים ל-10 דקות. מורחים בשמן זית ומפזרים זעתר ובצל מטוגן (או כל ציפוי אחר שאוהבים). אופים ב-190 מעלות כ-10 דקות, מוציאים מהתנור ומכסים במגבת.