ככה מכינים חמאה בביתלא חשבנו שנזדקק למתכון לחמאה בחיים האלה, אבל אז באה המציאות וגזלה לנו את כל החמאה מהסופר, והנה אנחנו כאן, מחפשים פתרונות מתחת לשולחן. הצד הטוב: בשביל חמאה ביתית מעולה צריך רק מרכיב אחד ופחות מ-10 דקות
וידאו AVI: מתוך עמוד הפייסבוק "שטרודל"
|
אין מה לומר, בתור אופים חובבים המחסור בחמאה לא בא לנו טוב, לא טוב בכלל אפילו, ובכל זאת לקח לנו זמן (והרבה חבילות חמאה מיובאות ב-16 שקל האחת) להבין שזו לא גזירת גורל, ושבמקום להתלונן אנחנו יכולים פשוט להכין את החמאה שלנו בעצמנו. בימים האחרונים רצה הגורל ונתקלנו בסרטון המקסים הזה של עמוד הפייסבוק שטרודל, שלא רק מלמד איך מכינים חמאה בבית אלא גם עושה חשק אדיר לעשות את זה עכשיו ומיד, ולהצנים כמה פרוסות לחם שמנמנות בשביל התוצאה. אז שנמנע את זה מכם? אתם יודעים שאנחנו לא כאלה. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מקציפים את השמנת במיקסר 2 דקות במהירות נמוכה. 2 מגבירים את מהירות המיקסר וממשיכים להקציף עד שהשומן נפרד מהנוזלים, כ-8 דקות. 3 מעבירים את גושי השומן שהתקבלו למסננת, ומשם לקערה. |