3 פלפלים אדומים חריפים, מנוקים מגרעינים, או 3 פלפלים חריפים מיובשים שהושרו במים חמים כשעה ונסחטו
3 שיני שום חתוכות גס
3 כפיות זרעי כמון קלוים וטחונים (קולים אותם במחבת, בטוסטר או בתנור החם כשלוש דקות, וטוחנים עם מכתש ועלי)
כפית מלח
שמן זית
אופן ההכנה:
1 מעבירים את הפלפלים, השום, זרעי הכמון והמלח למעבד מזון. טוחנים במשך חמש עד עשר דקות, עד שמתקבלת משחה חלקה. 2. מעבירים את הממרח לצנצת זכוכית ויוצקים מלמעלה שמן זית (שיאריך את חיי המדף של האריסה). שומרים במקרר עד שישה חודשים.