קרמבו אמיתימתכון ביתי לממתק הכי חורפי שיש, עם ציפוי שוקולד משובח שלא תמצאו על אף קרמבו קנוי
צילום: Tami661, קולינריא
|
המצרכים (26 מנות):
לציפוי:
אופן ההכנה:1. בסיר קטן, על להבה קטנה-גבוהה, מביאים לרתיחה את הסוכר, המים וטיפות מיץ הלימון. בוחשים תוך כדי התמוססות הסוכר ועד לנקודה שבה הנוזל מפעפע. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
2. מקציפים במיקסר את החלבונים עם תמצית הווניל, תוך העלאה הדרגתית של המהירות (לדרגה 8-10), עד שהקצף מבריק ויציב (זה לוקח כ-5 דקות). מוסיפים בזילוף דק, תוך כדי ההקצפה, את סירופ הסוכר הרותח, וממשיכים בהקצפה במהירות גבוהה עד שהתערובת מתקררת (עוד 7 דקות). מתקבל קצף יציב מאוד, דביק ומבריק.
3. מסדרים את הביסקוויטים על רשת נקייה מעל תבנית מרופדת נייר אפייה (אם משתמשים בגביעים, מעמידים אותם בכלי עם שוליים).
4. מעבירים את קצף החלבונים לשקית זילוף מצוידת בצנתר חלק בקוטר 9-10 מ"מ (אפשר גם בלי צנתר: פשוט קוטמים שקית זילוף חד פעמית כ-5 ס"מ מהקצה, אבל זה פחות מומלץ).
5. מזלפים מעל כל ביסקוויט קצף חלבונים בלחיצה ממושכת עד כיסוי שטח הביסקוויט, ומתרוממים עד קבלת גובה וצורה של קרמבו. משהים בחדר ממוזג, רצוי סמוך למזגן, למשך שעה עד שעתיים (מקרר לא יעיל למטרה זו) להתייבשות והתייצבות.
6. ממיסים את השוקולד במיקרו בקערת זכוכית יבשה במשך דקה וחצי עד שתי דקות, כאשר כל 30 שניות מוציאים את הקערה ובוחשים היטב את השוקולד עד שמגיעים לדרגה של 80% המסה. מוציאים, מערבבים, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב לקבלת שוקולד נוזלי מבריק. את כל זה עושים רק אחרי השהיית המרנג המזולף בסביבת המזגן.
7. יוצקים את השוקולד עם מצקת או שקית זילוף בנדיבות מעל כל יחידה, אוספים את כל השוקולד שהצטבר בתבנית, מחממים שוב בזהירות במיקרו ומשתמשים להשלמת ציפוי היחידות הנוספות.
8. מעבירים למקרר למשך חצי שעה להשלמת תהליך הקירור וההתייצבות של ציפוי השוקולד - מוציאים, עוטפים בנייר מרשרש ו... יש לנו קרמבו!
* המתכון באדיבות הבלוג קולינריא בתפוז
>> רוצים המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק |