
קרונאטס לעצלניםזוכרים את הקרונאט, הקינוח האמריקאי המופלא שמשלב קרואסון ודונאט, שאנשים עומדים בשבילו בתור שעות ארוכות? אז מצאנו דרך להכין אותו אינסטנט. יותר נכון, אביבה מצאה![]() צילום: עודד קרני, mako אוכל |
כששמענו על טירוף הקרונאט בארצות הברית, היה לנו ברור שמדובר בקינוח שאנחנו יכולים רק לחלום עליו. נכון, הצלחנו להשיגמתכון לקרונאט, אבל כזה שצריך לעבוד בשבילו כל כך הרבה, שלמי בכלל יש כוח. אז הנה, סוף סוף יש פתרון: מדובר בקרונאט אינסטנט, שמכינים מבצק עלים שקונים בסופר (אבל דיר באלאק, שיהיה על בסיס חמאה), ואז מצפים ומקשטים. שימו לב, הבצק עצמו נטול סוכר, אז אל תוותרו על הציפוי - כי אז תישארו פשוט עם בצק עלים מטוגן. המצרכים :
אופן ההכנה:1פותחים חבילת בצק עלים ומקפלים לשניים, לקבלת ריבוע. חוזרים על הפעולה עם החבילה השנייה. 2מניחים את ריבועי הבצק אחד על השני, כך שמתקבל ריבוע עם 4 שכבות של בצק עלים. מרדדים בעדינות, רק כדי שהשכבות יידבקו אחת לשנייה. 3קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ, ובמרכזם קורצים עיגולים בקוטר 2 ס"מ (ליצירת צורת דונאט). 4מחממים שמן ל-160 מעלות. אם אין מדחום, מכניסים לשמן ידית של כף עץ. אם יש בועות סביב המקל – השמן מספיק חם (אסור לחמם את השמן יותר מדי). 5מטגנים את הקרונאטס משני הצדדים, עד שהם מתנפחים ומזהיבים יפה. מצננים על נייר סופג. 6לקישוט: מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים צבע מאכל, מערבבים, ומברישים את הקרונאטס. מדביקים סוכריות צבעוניות ומגישים מיד. >> בשבוע שעבר הכנו בראוניז שוקולד-גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)עם קרם תותים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |