מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
אביבה פיבקו

קרונאטס לעצלנים

זוכרים את הקרונאט, הקינוח האמריקאי המופלא שמשלב קרואסון ודונאט, שאנשים עומדים בשבילו בתור שעות ארוכות? אז מצאנו דרך להכין אותו אינסטנט. יותר נכון, אביבה מצאה

|mako אוכל| פורסם13:08
קרונאט לעצלנים (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
צילום: עודד קרני, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

כששמענו על טירוף הקרונאט בארצות הברית, היה לנו ברור שמדובר בקינוח שאנחנו יכולים רק לחלום עליו. נכון, הצלחנו להשיגמתכון לקרונאט, אבל כזה שצריך לעבוד בשבילו כל כך הרבה, שלמי בכלל יש כוח. אז הנה, סוף סוף יש פתרון: מדובר בקרונאט אינסטנט, שמכינים מבצק עלים שקונים בסופר (אבל דיר באלאק, שיהיה על בסיס חמאה), ואז מצפים ומקשטים. שימו לב, הבצק עצמו נטול סוכר, אז אל תוותרו על הציפוי - כי אז תישארו פשוט עם בצק עלים מטוגן.

המצרכים :

  • 2 חבילות בצק עלים על בסיס חמאה
  • שמן לטיגון
  • 250 גרם אבקת סוכר
  • 4 כפות מיץ לימון
  • צבעי מאכל וסוכריות, לקישוט

אופן ההכנה:

1פותחים חבילת בצק עלים ומקפלים לשניים, לקבלת ריבוע. חוזרים על הפעולה עם החבילה השנייה.

2מניחים את ריבועי הבצק אחד על השני, כך שמתקבל ריבוע עם 4 שכבות של בצק עלים. מרדדים בעדינות, רק כדי שהשכבות יידבקו אחת לשנייה.

3קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ, ובמרכזם קורצים עיגולים בקוטר 2 ס"מ (ליצירת צורת דונאט).

4מחממים שמן ל-160 מעלות. אם אין מדחום, מכניסים לשמן ידית של כף עץ. אם יש בועות סביב המקל – השמן מספיק חם (אסור לחמם את השמן יותר מדי).

5מטגנים את הקרונאטס משני הצדדים, עד שהם מתנפחים ומזהיבים יפה. מצננים על נייר סופג.

6לקישוט: מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים צבע מאכל, מערבבים, ומברישים את הקרונאטס. מדביקים סוכריות צבעוניות ומגישים מיד.

>> בשבוע שעבר הכנו בראוניז שוקולד-גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)עם קרם תותים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il