עוגת בלינצ'ס וקרם נוטלהעם מגדל של 10 בלינצ'ס וביניהם קרם שעשוי מנוטלה, חמאה וקצפת - ללא ספק מדובר באחת העוגות הפחות דיאטטיות שידענו פה. אבל מילה של אביבה פיבקו: היא שווה כל קלוריה
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
יש מתכונים חלביים שאפשר להפוך לפרווה - זה לא אחד מהם. מה שכן אפשר זה להכין עוגה מרשימה וטעימה, גם אם אין לכם תנור בבית. נכון, היא לא ממש דיאטטית (ואפילו ממש לא), אבל כמו שאני תמיד אומרת - לא צריך לאכול את כל העוגה, ולדעתי היא שווה כל קלוריה.
המצרכים :לבלינצ'ס (המידות לפי כוס של 200 מ"ל):
לקרם:
אופן ההכנה:1 בעזרת מטרפה טורפים את הביצים עם החלב. מוסיפים את הקמח, הסוכר וסוכר הווניל בהדרגה, וממשיכים לטרוף כל הזמן. חשוב שלא יהיו גושים בבלילה. 2 כשהבלילה חלקה ואחידה מוסיפים את השמן ומערבבים. 3 מחממים מחבת בקוטר 24 ס"מ (רצוי קרמית או טפלון). לפני תחילת הטיגון משמנים בטיפה ספריי שמן. מעבירים שלושת-רבעי מצקת של בלילה למחבת ומסובבים את המחבת כך שהבלילה תתפזר באופן אחיד על כולה. אחרי 40 שניות הופכים, מטגנים עוד 10 שניות ומוציאים מהמחבת. 4 חוזרים על הפעולה עם כל כמות הבלילה (אמורים לצאת 10-11 בלינצ'ס). מניחים לבלינצ'ס להתקרר. 5 מקציפים את החמאה והנוטלה עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. מערבבים בעדינות את הקצפת עם תערובת החמאה והנוטלה. 6 הרכבת העוגה: מסדרים בלינצ'ס אחד, ומניחים במרכזו שתי כפות מהקרם. מפזרים את הקרם באופן אחיד על כל המשטח, בעזרת מרית. מניחים עוד בלינצ'ס מעל, וחוזרים על אותה הפעולה. כך עם כל הבלינצ'ס. את יתרת הקרם מורחים על העוגה - למעלה ובדפנות. מגישים ישר מהמקרר. >> בשבוע שעבר הכנו עוגת פנטה (כן כן, המשקה הכתום המוגז)
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |