בובות לחם של חג המולדחלה שוויצרית חמאתית ונפלאה יכולה להפוך למשחק כיפי עם הילדים, שגם אם בחיים לא שמעו על סנטה או על כריסטמס - ישמחו מאוד לאפות ממנה כל צורה שירצו
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
נכון, רובנו לא חוגגים את החג הזה, אבל זה לא אומר שאי אפשר להכין מתכון נחמד שמאוד אופייני לתקופה של חג המולד הנוצרי – והוא גם בטוח יוסיף לכם נקודות זכות אצל הילדים.
אני הכנתי את בובות הלחם (GRITTIBAENZ) עם ילדים של חברים והם נראו ממש מאושרים. הבצק הוא למעשה ממתכון קלאסי של חלת יום ראשון שוויצרית, על בסיס חמאה, ורק הצורה משתנה. אפשר להכין כל צורה שרוצים. המצרכים (6 מנות):
להברשה וקישוט:
אופן ההכנה:1 מעבירים את כל חומרי הבצק לקערת המיקסר ולשים בעזרת וו לישה 10 דקות.
2 מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים 90 דקות במקום חמים.
3 לשים שוב את הבצק להוצאת האוויר.
4 מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים.
5 יוצרים מכל חלק צורה אובלית.
6 בעזרת סכין חותכים פס של הרגלים ו-2 חיתוכים לידיים. מושכים קצת את הבצק לקבלת הצורה הרצויה.
7 יוצרים עיגול לראש.
8 מקשטים עם צימוקים, חמוציות או אגוזים ויוצרים עיניים, כפתורים וכו'. חשוב לתקוע חזק אחרת הקישוטים נופלים לאחר האפייה.
9 מתפיחים לעוד 20 דקות.
10 מערבבים את החלמון עם השמנת המתוקה, ומברישים את הבובות.
11 אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-20 עד 25 דקות.
טיפ: אפשר להכין את כל המתכון, כולל ההתפחה השנייה, ולשמור במקרר עד 24 שעות. מוציאים 40 דקות לפני האפייה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> בשבוע שעבר הכנו קרקר תוצרת בית |