מאפה בצק עלים עם גבינות וביצים קשותאביבה פיבקו שוב מפגיזה עם מתכון קל ומהיר למאפה מלוח עם 3 סוגי גבינות שמתאים בול לאירוח קז'ואלי או לארוחה משפחתית קלה. המאפה הזה יבוא לכם טוב גם בבוקר, גם בצהריים וגם בערב
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (5 מנות):
אופן ההכנה:1 מכינים ביצים קשות: מבשלים את הביצים במים רותחים 10 דקות. מצננים, מקלפים וחוצים כל ביצה לאורך. 2 מרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה ופותחים חצי מהבצק על התבנית (בצורה מלבנית). 3 מורחים על הבצק את גבינת השמנת ומפוררים עליה את גבינת הפטה. מסדרים את הביצים הקשות מעל הפטה עם הצד השטוח כלפי מטה ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה. לבסוף, מפזרים מעל פלפל שחור גרוס ומעט מלח (הפטה מלוחה דיה). סוגרים את המאפה עם החצי השני של הבצק, מהדקים היטב את הקצוות, מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 25-30 דקות. מגישים חם. >> הנה הגרסה המתוקה של המתכון הזה: מאפה גבינת ריקוטה ומשמש>> בפעם הקודמת הכנו לחמניות חלב רכות ומתוקות כמו בקייטנה>> חדשות האוכל: פרנק אזולאי חוזר לבשל |