1 מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה את החמאה, הסוכר והמלח. מוסיפים את הקמח והמים בהדרגה, וממשיכים לערבב עד שמתקבל כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעתיים במקרר.
2 קולפים את התפוח וחותכים לקוביות קטנות (כחצי ס"מ).
3 ממיסים את החמאה במחבת, ומטגנים את קוביות התפוח 5 דקות. מוסיפים את הקינמון והסוכר ומטגנים עוד דקה. לבסוף מוסיפים את רסק התפוחים ומבשלים עוד דקה-שתיים. מצננים.
4 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח מעט לעובי חצי ס"מ, וקורצים 20 עיגולים בקוטר 7 ס"מ.
5 מניחים על 10 מהעיגולים מקל עץ, ועליו כף מהמלית. משאירים שוליים של סנטימטר.
6 מברישים את השוליים במעט מים וסוגרים בעיגול בצק נוסף. מהדקים בעזרת מזלג.
7 מברישים בביצה טרופה, מערבבים את הסוכר והקינמון, ומפזרים מעל.
8 אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות 20-25 דקות. מגישים חם (למרות שגם קר טעים).
>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות ריבה קלאסיות
>> הנה זה בא: מתכונים לפסח!