1 מתחילים עם הבצק: חותכים את החמאה לקוביות, מוסיפים את שאר המצרכים ולשים בזריזות לבצק אחיד (אפשר גם להכין את הבצק במעבד מזון). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעתיים במקרר.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט לעיגול בקוטר 28 ס"מ, ומניחים בתבנית טארט עם תחתית נשלפת. מניחים נייר אפייה על הבצק, ומפזרים עליו שעועית או חומוס יבש, שישמשו כמשקולת כדי שהבצק לא יתפח באפייה (קוראים לזה "אפייה עיוורת"). אופים 20 דקות ומניחים לצינון.
3 ממיסים את השוקולד המריר והחמאה בבן מארי לקבלת תערובת אחידה, ומברישים את הבצק האפוי בתערובת.
4 מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג, הסוכר ותוכנו של מקל הווניל עד לקבלת קצפת יציבה.
5 מעבירים את הקצפת לתחתית הבצק המרוחה שוקולד, ומשטחים באופן אחיד.
6 שוטפים ופורסים את הפירות, ומסדרים יפה יפה על הקצפת.
7 מחממים את ריבת המשמש יחד וכף מים בסיר קטן, ומסננים בשביל להיפטר מחתיכות פרי. מברישים את הפירות.
* שומרים את הפאי במקרר עד ההגשה.
>> בשבוע שעבר הכנו בייגל אמריקאי אמיתי
>> ולפני זה מאפינס שחור-לבן מהממים