עוגת זברה עם פסים שוקו ונילכשפורסים ממנה חתיכה, כולם מתלהבים: היא אולי נראית מסובכת, אבל כשמבינים את הטריק, העוגה הזו הופכת למתכון בטוח ומנצח. מתכון להכנת עוגת זברה נהדרת
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
המצרכים :לעוגה (על פי מדידה של כוס=200 מ"ל)
לקרם שוקולד:
אופן ההכנה:1 בעזרת מיקסר מקציפים את החמאה או המרגרינה יחד עם הסוכר והסוכר ווניל.
2 מוסיפים את הביצים בהדרגה.
3 מוסיפים 10 כפות חלב, מערבבים ומוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מרפדים תבנית קייק (10 ס"מ על 30 ס"מ), מעבירים אליה את תערובת העוגה ואופים 50-60 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
5 מצננים מעט את העוגה בתוך התבנית, ואחר כך מוציאים מהתבנית ומצננים לגמרי על רשת. חשוב לצנן את העוגה לגמרי לפני השלב הבא.
6 בסיר כפול (בן מארי) ממיסים את השוקולד.
7 מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
8 בעזרת מרית מקפלים את השוקולד המומס לתוך הקצפת.
9 פורסים את העוגה לאורכה לקבלת 5 פרוסות, מורחים על כל פרוסה מהמוס שוקולד ומרכיבים את העוגה בחזרה.
10 מורחים את יתרת המוס על העוגה, ושומרים במקרר. רצוי להוציא מהמקרר חצי שעה לפני ההגשה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> בשבוע שעבר הכנו לחם שום מהיר עם הפתעות |