עוגת תפוחים שקועים מרהיבה וקלה להכנהעל העוגה הזאת תקבלו מחמאות גם בזכות הטעם וגם בזכות הלוק: אתם לא חייבים לגלות למחמיאים שהיה ממש-ממש פשוט להכין אותה
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
יש כל כך הרבה וריאציות לעוגות תפוחים! המתכון הזה מקורו במחוז WESTFAHLEN שבגרמיה, וזוהי עוגה טעימה ופשוטה להכנה, שאפשר להכין אותה פרווה ללא ויתורים. חשוב להשתמש בתפוחים חמצמצים, אבל גם מי שלא אוהב תפוחים יוכל ליהנות ממנה ולהשתמש בשזיפים או באגסים. המצרכים :לעוגה (על פי מדידה של כוס = 200 מ"ל)
אופן ההכנה:1 מקציפים את החמאה יחד עם הסוכר, סוכר הווניל וגרידת הלימון.
2 מוסיפים את הביצים בהדרגה. מוסיפים גם את החלב, הקמח, אבקת האפייה והשקדים הטחונים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מעבירים את התערובת לתבנית קפיץ 24 ס"מ קוטר, ומשטיחים בעזרת מרית.
4 מקלפים את התפוחים, חוצים כל תפוח ל-2, מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות של 4 מ"מ.
5 מניחים את פרוסות התפוחים על תערובת העוגה.
6 מערבבים את סוכר הדמררה עם הקינמון, ומפזרים מעל התפוחים.
7 אופים בחלק התחתון של תנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-40 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> בשבוע שעבר הכנו לחם קישואים וגבינת פטה>> שי מדהים למארחת: עוגיות לראש השנה של הפטיסרי אידלסון 10 |