1 מחממים בסיר גדול את השמן זית עד שהוא חם מאוד. מכניסים את גרעיני התירס ומכסים. כשהגרעינים מתחילים להתפוצץ מנערים מעט את הסיר, וחוזרים על זה מדי פעם עד שכל הגרעינים מתפוצצים.
2 מעבירים את הפופקורן המוכן לקערה לצינון.
3 מחממים תנור ל-150 מעלות.
4 ממיסים בסיר קטן על אש קטנה את החמאה עם הסוכר, הדבש והחלב. לא מערבבים! מבשלים ברתיחה קטנה 2 דקות.
5 שוברים את השוקולד לקוביות קטנות, מוסיפים לסיר החם ומערבבים עד שכל השוקולד נמס.
6 שופכים את התערובת על הפופקורן ומערבבים היטב, עד שכל הפופקורן מצופה בתערובת השוקולד.
7 מפזרים את הפופקורן עם השוקולד על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ואופים 15 דקות. מצננים ומגישים.
והנה גרסה מלוחה ומפנקת לא פחות: פופקורן צ'ילי וקארי
מכינים את הפופקורן בסיר באותו אופן. מערבבים בקערה כפית אבקת צ'ילי, 2 כפיות אבקת קארי ו-2 כפיות מלח. חותכים 40 גרם חמאה לקוביות קטנות, ומערבבים את הפופקורן החם עם החמאה והתבלינים.
>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס היער השחור