עוגת שוקולד וקפה בחושהעוגה טובה צריכה להיות עסיסית וטעימה, אבל גם ללכלך מינימום של כלים. הבחושה הזו, עם השוקולד והקפה הנמס, עונה פיקס על כל הדרישות. רבע שעה ולתנור
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
כמו שאני תמיד אומרת, המתכונים הכי טובים הם אלה שגם קל להכין אותם והם גם מלכלכים כמה שפחות כלים. אז הנה עוד אחד מאלה - עוגה בחושה פשוטה של שוקולד עם נס קפה, שיוצאת מאוד עסיסית וטעימה. אפשר כמובן להחליף את החמאה במרגרינה, ובכך להפוך את העוגה לפרווה, אבל חשוב מאוד להשתמש בשוקולד מריר באיכות טובה (לפחות 60 אחוז מוצקי קקאו). על זה אל תתפשרו. המצרכים :(לפי כוס של 200 מ"ל):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות וממיסים את החמאה או המרגרינה והשוקולד בסיר בן מארי. 2 בקערה נפרדת מקציפים את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל, עד לקבלת קציפה בהירה (בערך 5 דקות). 3 מוסיפים לקציפה את הקמח, אבקת הקפה ותערובת החמאה והשוקולד. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 4 מעבירים את הבלילה לתבנית קפיץ 26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ומשומנת ואופים 35 עד 40 דקות. 5 מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה, ומגישים מעל או ליד העוגה. הכנתם ספרו לנו איך יצא!
>> בשבוע שעבר הכנו אקלרים משגעים עם מילוי וניל זריז מחפשים עוד עוגת שוקולד פשוטה? |