1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מערבבים את השמנת המתוקה עם הביצים, הסוכר וסוכר הווניל.
3 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים במטרפה או במיקסר עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת נייר אפייה, ומשטחים בעזרת מרית בצורה אחידה.
5 אופים 10 דקות בחלק האמצעי של התנור.
6 בינתיים ממיסים בסיר קטן את החמאה עם הסוכר, סוכר הווניל, החלב והשקדים הפרוסים. מערבבים כל הזמן, שלא יישרף.
7 אחרי 10 דקות מוציאים את העוגה מהתנור ומפזרים את תערובת החמאה והשקדים בצורה אחידה.
8 אופים 20 דקות נוספות, הפעם בחלק העליון של התנור. מצננים, חותכים לריבועים ומגישים (רצוי עם קצפת).
>> בשבוע שעבר הכנו לחמניות פיקניק עם בשר ופטריות