מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
אביבה פיבקו

ריבועי עוגת שמנת עם שקדים

עם שמנת מתוקה בבצק וציפוי של חמאה ושקדים - מובטחת לכם חוויה עשירה וכיפית, שלא תוכלו להפסיק אחרי הריבוע הראשון. קראו להם עוגה, קראו להם בלונדיז - מה שבטוח זה שתקראו להם עוד הרבה

|mako אוכל| פורסם06:32
ריבועי עוגת שמנת עם שקדים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • קומץ מלח

לציפוי:

  • 125 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 4 כפות חלב
  • 200 גרם שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות.

2מערבבים את השמנת המתוקה עם הביצים, הסוכר וסוכר הווניל.

3מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים במטרפה או במיקסר עד לקבלת תערובת אחידה.

4מעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת נייר אפייה, ומשטחים בעזרת מרית בצורה אחידה.

5אופים 10 דקות בחלק האמצעי של התנור.

6בינתיים ממיסים בסיר קטן את החמאה עם הסוכר, סוכר הווניל, החלב והשקדים הפרוסים. מערבבים כל הזמן, שלא יישרף.

7אחרי 10 דקות מוציאים את העוגה מהתנור ומפזרים את תערובת החמאה והשקדים בצורה אחידה.

8אופים 20 דקות נוספות, הפעם בחלק העליון של התנור. מצננים, חותכים לריבועים ומגישים (רצוי עם קצפת).

>> בשבוע שעבר הכנו לחמניות פיקניק עם בשר ופטריות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il