מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
אביבה פיבקו

עוגת פנטה בחושה וקלילה

לפעמים כל מה שצריך זה מתכון לעוגה בחושה, פשוטה ומוצלחת, אז הנה לכם אחד כזה: עוגת פנטה שלא דורשת הרבה מצרכים, לא מצריכה הרבה זמן ולא משאירה לכם כמעט כלים בכיור

|mako אוכל| פורסם09:35
עוגת פנטה בחושה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

הכי אני אוהבת עוגות טעימות שקל להכין, ועוגת הפנטה היא בדיוק כזו: ממש קלה להכנה וטעימה להפליא. כל מה שצריך זה מיקסר, כוס או ספל של 200 מ"ל וקערה אחת – ויש לכם עוגה נהדרת. אגב, אפשר גם להפוך אותה לעוגת ספרייט - זה עובד באותה המידה.

המצרכים :

(לפי כוס של 200 מ"ל):

  • 1 כוס שמן
  • חצי כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 3 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס פנטה
  • מיץ וקליפה מגוררת של תפוז אחד
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1בעזרת מיקסר מקציפים את השמן עם הסוכר והביצים עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית (לוקח כ-5 דקות).

2מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, וממשיכים לערבב.

3לבסוף מוסיפים את הפנטה, גרידת התפוז והמיץ, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4מרפדים תבנית קייק 10 ס"מ על 30 ס"מ או תבנית עגולה 24 ס"מ עם חור במרכז, ומשמנים היטב.

5מעבירים את הבלילה לתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות, בחלק התחתון של התנור.

6מצננים על רשת. מפזרים אבקת סוכר מעל לפני ההגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד וקפה בחושה

>> לכל המתכונים של אביבה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il