לא מזמן התארחתי אצל אמא של חברה טובה, שהגישה לי עוגה שהייתה מאוד טעימה, אבל גם מאוד יפה. מאוד התפעלתי מהעוגה וכמובן שישר ביקשתי את המתכון, אותו אני חולקת אתכם. אז קבלו עוגת גבינה שהיא גם מרשימה וגם טעימה ובעיקר, ממש לא מסובכת להכנה.

עוגת גבינה פסים שוקו ווניל (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת גבינה שחור לבן. עדיף שלא לשחק קליעה למטרה עם העוגה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
לבסיס:
200 גרם פתי בר או עוגיות חמאה
100 גרם חמאה מומסת

לעוגה:
200 גרם שוקולד מריר
80 מ"ל חלב
750 גרם גבינה לבנה
250 גרם גבינת מסקרפונה
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
4 ביצים
קליפה מגורדת מ-2 לימונים
2 שקיות אינסטנט פודינג וניל

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה
2 שקי זילוף

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבסיס: מפוררים את העוגיות במעבד מזון, ומערבבים את הפירורים עם החמאה המומסת. משטחים את תערובת העוגיות על בסיס התבנית בצורה אחידה, ומצננים במקרר למשך 30 דקות.

2. מכינים את העוגה: ממיסים את השוקולד עם החלב בסיר כפול (בן מארי).

3. מערבבים בקערה את הגבינה הלבנה ביחד עם המסקרפונה, הסוכר, הביצים, גרדת הלימון והאיסטנט פודינג, עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מעבירים קצת פחות מחצי מהתערובת לקערה נפרדת, מוסיפים אליה את השוקולד המומס ומערבבים.

5. מעבירים את 2 התערובות ל-2 שקי זילוף נפרדים.

6. מזלפים את התערובות לתוך התבנית: מזלפים מהתערובת הבהירה עיגול גדול סביב שולי התבנית, לאחר מכן עיגול צמוד אליו (וקטן יותר) מהתערובת הכהה, וכך הלאה עד שהתבנית מלאה ונראית כמו לוח קליעה למטרה.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ,למשך 45 עד 50 דקות. שומרים במקרר.

אהבתם את העוגה? שתפו אותה עם החברים שלכם

>> בשבוע שעבר הכנו כדורי שלג
>> אבי ממאסטר שף מכין לכם קציצות ברוטב עגבניות שרי


>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים