בכל שנה אני מתלבטת איזה משלוח מנות להכין לאנשים שאני אוהבת. אני באופן אישי לא אוהבת את כל משלוחי המנות הקנויים, ותמיד מעדיפה להביא משהו יותר אישי ומקורי. אחרי התלבטויות, השנה בחרתי בשבלולי קינמון על מקלות, מסודרים בעציץ או כלי זכוכית יפה. כמובן שאני גם מצרפת את המתכון - אחרת איך תדעו להכין לבד?

שבלולי קינמון על מקל (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
שבלולי קינמון על מקל. לא הייתם שמחים לכזה משלוח מנות? | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המצרכים (ל-30 יחידות):
40 גרם חמאה (או מרגרינה)
125 מ"ל חלב (או מים)
15 גרם שמרים טריים (קצת יותר משליש קובייה)
50 גרם סוכר (רבע כוס)
רבע כפית הל טחון
קמצוץ מלח
270 גרם קמח (2 כוסות של 240 מ"ל פחות כף)

למילוי:
75 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
1 כף קינמון

להברשה:
ביצה
כף חלב

אופן ההכנה:

1. ממסים את החמאה בסיר, מוסיפים את החלב ומורידים מאש.

2. מוסיפים את השמרים, הסוכר וההל, ומערבבים עד שכל החומרים נמסים לתערובת אחידה.

3. מערבבים בקערת המיקסר את הקמח והמלח, ושופכים את הנוזלים מעל. לשים בוו לישה 8 דקות.

4. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומניחים לתפיחה של שעה.

5. מחלקים את הבצק לשני חלקים, ומרדדים כל אחד על משטח מעט מקומח למלבן בגודל 20 על 30 ס"מ.

6. מורחים בחמאה הרכה, מערבבים את הסוכר עם הקינמון ומפזרים על החמאה בצורה אחידה.

7. מגלגלים כל מלבן לרולדה ופורסים לעיגולים בעובי 2 ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים עוד חצי שעה.

8. מחממים תנור ל-240 מעלות. טורפים את הביצה עם החלב ומברישים את השבלולים.

9. אופים 8 דקות, ומצננים על נייר האפייה על גבי רשת. משפדים על מקלוט עץ מקושטים, ומניחים בכלי יפה.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגה סופר חגיגית ומרשימה
>> עוד ממתקים שווים למשלוח המנות
>> כל המתכונים לאוזני המן