בריוש של אביבה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
הבריושים של אביבה. כבר מרגישים יותר טוב | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

אחרי הפסח זו ממש מצווה לחגוג עם מאפה טוב. ובגלל שכולם בטח עדיין בהלם מהחזרה לשגרה, החלטתי לפנק אתכם במשהו עשיר וטעים במיוחד - בריוש ביתי, שביחד עם קצת ריבה וספל של קפה טוב יגרום לכל אחד להרגיש שהחיים ממש יפים. אז קבלו אותו: מתכון קלאסי שתמיד טוב שיהיה.

המצרכים (20 מנות):
500 גרם קמח (3.5 כוסות ועוד כף)
1 קובייה שמרים טריים (50 גרם)
60 גרם סוכר (רבע כוס ועוד כף)
100 מ"ל חלב פושר
3 ביצים
חצי כפית מלח
200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות של 2 ס"מ

להברשה:
1 חלמון
כף חלב

אופן ההכנה:

1. מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר (אפשר בעזרת מסננת, לא חייבים נפה). יוצרים גומה במרכז.

2. מפוררים את השמרים לקערה קטנה ומערבבים היטב עם כף אחת של סוכר, עד שהתערובת נהיית נוזלית. מוסיפים את החלב הפושר ומערבבים.

3. מוזגים את תערובת השמרים והחלב לגומה שבקמח, מכסים במגבת וממתינים 20 דקות.

4. מוסיפים את הביצים, שאר הסוכר והמלח ולשים בעזרת וו לישה כ-5 דקות. מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עד שהבצק נהיה אוורירי ונוצרות בועות, כ-5 דקות נוספות. מכסים שוב במגבת ומתפיחים שעה.

5. מחלקים את הבצק ל-20 חתיכות. מורידים מכל חתיכה רבע, ומגלגלים לכדורים את כל החלקים, הגדולים והקטנים.

6. מעבירים את הכדורים הגדולים לתבניות בריוש או מאפינס משומנות ומקומחות. יוצרים בעזרת האצבע גומה, ודוחפים את העיגול הקטן לגומה. מתפיחים 30 דקות נוספות.

7. מערבבים את החלמון עם החלב, ומברישים את הבריוש.

8. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, בחלק התחתון של התנור. מגישים טרי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים של אביבה
>> איפה תאכלו את הסלטים הטובים ביותר?