למרות שיש עוגות שמרים פרווה טובות מאוד, אין מה לעשות - עוגת שמרים חלבית עם חמאה היא הרבה יותר טעימה. הבצק במתכון הזה הוא בצק שמרים מתוק בסיסי, אבל במילוי אפשר לגוון כמה שרוצים. אני ממליצה על המילוי הבא - פודינג וניל עם פצפוצי שוקולד, אבל אתם מוזמנים לשים מה שאתם אוהבים. רק דבר אחד: אם אתם משתמשים במילוי יבש, כמו קינמון או קקאו, חייבים להוסיף חמאה רכה - אחרת העוגה תצא לכם יבשה.

שושני שמרים במילוי שוקו וניל (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
שושני שמרים במילוי שוקו וניל. אתם יכולים להחליף את המילוי במשהו אחר שאתם אוהבים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
לבצק:
100 גרם חמאה
שקית שמרית (50 גרם) או שקית שמרים יבשים (11 גרם)
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
1 שקית סוכר וניל
500 גרם קמח (4 כוסות)
125 מ"ל חלב
4 ביצים
קמצוץ מלח

למילוי:
2 שקיות אינסטנט פודינג וניל
600 מ"ל חלב (3 כוסות)
4 כפות סוכר
2 כפיות תמצית וניל באיכות טובה
100 גרם שקדים טחונים דק
150 גרם שוקולד צ'יפס

להברשה:
4 כפות ריבת משמש

אופן ההכנה:

1. אופן הכנת הבצק: ממיסים את החמאה, ומצננים מעט. מערבבים אותה עם שאר יתרת מצרכי הבצק, ולשים 10 דקות במיקסר עם וו לישה, עד לקבלת בצק נעים.

2. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד, ומתפיחים לשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. אופן הכנת המילוי: בעזרת מיקסר או מטרפה מערבבים את כל חומרי המילוי, למעט השוקולד צ'יפס. את השלב הזה אפשר גם להכין לפני הבצק ולצנן במקרר, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.

4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט, למלבן בגודל 40 על 55 ס"מ. מורחים עם מרית את המילוי על הבצק המרודד, ומפזרים מעל את השוקולד צ'יפס.

5. מגלגלים מהצד הרחב לרולדה, ופורסים לעיגולים בעובי של 2 ס"מ.

6. מרפדים תבנית מתפרקת בקוטר של 24 ס"מ בנייר אפייה, ומשמנים. מסדרים את העיגולים בתבנית, ומתפיחים לעוד 30 דקות.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות.

8. מחממים את ריבת המשמש בסיר קטן, ומעבירים דרך מסננת דקה (כדי שלא יהיו חתיכות פרי). מברישים את העוגה בריבה כל עוד היא חמה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת גבינה ומרשמלו
>> מישל אובמה הוציאה ספר בישול - קבלו 2 מתכונים מתוכו