למרות ש"עוגת בירה" נשמעת כמו משהו שצריך למצוא בשבילו נהג תורן לפני שאוכלים אותה, אל פחד - לעוגה אין טעם של בירה ואפילו אין בה אלכוהול, מאחר שהוא מתאדה בזמן האפייה. אז גם הילדים יכולים לאכול בכיף את העוגה. הבירה מעניקה מרקם כייפי לעוגה בגלל הגזים שיש בה - זה אומר שלא כדאי להחליף את הבירה במיץ, מאחר ואין בו גזים והתוצאה תהיה עוגה כבדה. 

עוגת בירה עם שוקולד צ'יפס ושטרויזל (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת בירה עם שוקולד צ'יפס ושטרויזל. כיף של עוגה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים (נמדדים בכוס מדידה של 200 מ"ל):
לעוגה: 
300 גרם ( 1/2 1 כוסות) סוכר
150 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
3 ביצים
500 גרם (4 כוסות ועוד 2 כפיות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
250 גרם שוקולד צ'יפס
500 מ"ל בירה

לשטרויזל:
120 גרם (כוס) קמח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם חמאה, קרה

אופן ההכנה:

1. העוגה: מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר, עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים את הביצים בהדרגה ומעבדים עוד כמה דקות.

2. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, השוקולד צ'יפס והבירה, וממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה אחידה.
3. מעבירים לתבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בדפנות.

4. אופן הכנת השטרויזל: חותכים את החמאה לקוביות, ומכניסים יחד עם הקמח והסוכר למעבד מזון. מעבדים בכמה פולסים, עד שמתקבלת תערובת פירורית. אפשר גם לעשות את הפעולה הזאת ללא מעבד מזון, אבל רצוי לעבוד רק בעזרת קצות האצבעות, ולעבוד מהר, כדי שהחמאה לא תימס. 

5. מפזרים את השטרויזל מעל העוגה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 90 עד 100 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> באה בריא: תבשיל שעועית שחורה ודלעת
>> טארפלס שוקולד ונוגט, גרסת הפרווה