לעוגת הפקאן שלי יש ניחוחות של חורף. הכי כיף זה להתכרבל מתחת לפוך ולשתות כוס קפה עם חתיכה מהעוגה, כשהיא עוד פושרת. תענוג מושלם וחורפי. גם לעוגה הזאת יש מתכון פשוט ומהיר שממש שווה להכין, וכמו במתכונים אחרים - אפשר כמובן להחליף את אגוזי הפפקן בכל סוג אחר של אגוזים שאתם אוהבים, ואפשר גם לערבב כמה סוגים ביחד.

עוגת אגוזי פקאן (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
עוגת הפקאן של אביבה. תענוג חורפי מושלם | צילום: עודד קרני, mako אוכל

המרכיבים:
300 גרם קמח (2 כוסות ו-6 כפות)
1 שקית אבקת אפייה
200 גרם סוכר (1 כוס)
4 ביצים
2 שקיות סוכר וניל
250 מ"ל רוויון

לתערובת הפקאן:
45 גרם חמאה (1/2 -2 כפות)
200 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
145 גרם סוכר חום (כוס 1 לא דחוסה)
1 כפית גדושה קינמון

תבנית מלבנית 30 ס"מ על 40 ס"מ משומנת ומקומחת

אופן ההכנה:

1. מקציפים במיקסר את הביצים יחד עם הסוכר וסוכר הווניל, למשך 3-4 דקות. מוסיפים את הרוויון, ולאחר מכן את הקמח ואבקת האפייה.

2. מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ומקומחת, ומשטחים אותה מעט.

3. ממיסים את החמאה, ומערבבים לתוכה את אגוזי הפקאן, הסוכר והקינמון. מפזרים בצורה אחידה על בלילת העוגה.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20 עד 25 דקות.

>> בשבוע שעבר הכנו גרסת אקספרס לעוגת עוקץ הדבורה הגרמנית
>> סלט פתיתים משודרג עם בטטה