אין תמונה
מילה מאביבה: אל תתפתו לתותים הגדולים והיפים

לכבוד ט"ו בשבט, החלטתי לחלוק איתכם מתכון פירותי, חגיגי ומשובח במיוחד. אני לא אכחיש – עוגת תותים עם קרם פטיסייר היא לא עוגה פשוטה להכנה, ויש בה כמה וכמה שלבים, אבל כמו שכבר אמרתי לכם פעם, אפייה היא לא קוסמות. אם קוראים טוב את המתכון והולכים לפיו – בסוף מקבלים עוגה מדהימה, טעימה, יפה וחגיגית.

אם אתם בכל זאת פוחדים מקרם פטיסייר – אפשר לעשות קיצור דרך ולהשתמש באינסטנט פודינג וניל (ראו באופן ההכנה), אבל אין מה לעשות, מתקבלת עוגה אחרת.

ובעניין התותים: ההמלצה שלי היא לקנות – לעוגה הזאת ובכלל – תותים ללא ריסוס, שהם גם יותר טעימים וגם הרבה יותר בריאים. באופן כללי, אסור לבחור תותים על פי מראה עיניים. אלה הגדולים והיפים אמנם נראים טוב, אבל הקטנים הרבה יותר טובים ומתוקים.

טוב, נצא לדרך? אני אשמח לענות על שאלות בטוקבקים, כמו תמיד, אבל מכיוון שהשבוע אני לא בארץ – את תשובותיי תקבלו רק ביום שני, 24 בחודש.

עוגת וניל ותותים של אביבה פיבקו (צילום: אביבה פיבקו)
עוגת תותים וקרם פטיסייר של אביבה. אל תפחדו, גם לכם יכולה לצאת כזאת | צילום: אביבה פיבקו

עוגת תותים וקרם פטיסייר

המצרכים:
לעוגת טורט:
6 ביצים מופרדות
כוס וחצי קמח
כוס וחצי סוכר
1 כפית אבקת אפייה
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס שמן

לקרם פטיסייר:
1/2 ליטר חלב
1/2 כוס סוכר
1 מקל וניל
4 חלמונים
5 כפות קורנפלור
2 מיכלים של שמנת מתוקה (1/2 ליטר)

פאי וניל - קרם פטיסייר (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
קרם פטיסייר. שווה את העבודה בריבוע | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

לרוטב תותים:
200 גרם תותים
50 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס דחוסה)

לקישוט:
1/2 קילו תותים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מתחילים עם העוגה: מקציפים בקערה את החלמונים עם השמן, אבקת האפייה וסוכר הווניל.

3. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף יציב, תוך כדי הוספה הדרגתית של הסוכר.

4. מערבבים בתנועות קיפול את תערובת החלמונים והשמן עם קצף החלבונים, ולבסוף מקפלים פנימה את הקמח.

5. מעבירים את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ (רצוי תבנית קפיץ) משומנת היטב, ואופים 35 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

6. מניחים לעוגה להתקרר בתוך התנור (ככה היא לא נופלת).

7. מכינים את קרם הפטיסייר: מערבבים מעט מן החלב עם החלמונים והקורנפלור, וטורפים במטרפה עד שאין גושים.

8. חוצים את מקל הווניל לאורכו, ובעזרת סכין מגרדים את הגרגירים השחורים החוצה.

9. מרתיחים בסיר את החלב עם הסוכר, גרגירי הווניל והמקל המרוקן. כשהחלב רותח מוסיפים מעט ממנו לתערובת החלמונים והקורנפלור (כדי לגשר על הפרשי הטמפרטורה, מה שנקרא "השוואת טמפרטורה").

10. מוציאים את מקל הווניל מהחלב החם. מעבירים את תערובת החלמונים לתוך החלב לאט לאט ותוך כדי ערבוב, ועל להבה קטנה ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהקרם מסמיך.

11. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים.

12. כשקרם הפטיסייר קר מקציפים את השמנת המתוקה, ומערבבים עם הקרם.

13. למי שלא רוצה להכין קרם פטיסייר: לוקחים 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל ומכינים לפי הוראות היצרן. מקציפים 2 מיכלים של שמנת מתוקה ומערבבים עם הפודינג המוכן.

14. מכינים את הרוטב: מרסקים בבלנדר (או בלנדר מוט) את התותים ואבקת הסוכר, ומעבירים דרך מסננת דקה.

15. מרכיבים את העוגה: חוצים את הטורט לרוחבה פעמיים, כך שמתקבלות 3 עוגות. מורחים על העוגה הראשונה שליש מרוטב התות, ומעליו מורחים רבע מהקרם. מניחים עוד עוגה, מורחים עוד שליש מהרוטב ועוד רבע מהקרם, וחוזרים על הפעולה עם העוגה השלישית.

16. לבסוף חותכים את התותים לפרוסות, ומסדרים על העוגה (תמיד מתחילים מהחלק החיצוני של העוגה כלפי פנימה). את יתרת הקרם מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב, ומקשטים את העוגה.

• רצוי להכין את העוגה יום לפני ההגשה

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת תותים וקרם פטיסייר
>> בשבוע שעבר אביבה הכינה לנו עוגת לימון
>> ובמטבח של אלקנה מתבשלת שקשוקה חריפה אש
>> רוצים לקבל המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצת המתוקים שלנו בפייסבוק