לפעמים כשאני יושבת ומפטפטת עם חברות, אני מתלוננת בפניהן על מחסור במתכונים. תמיד אחת מהן קופצת ואומרת שלה יש המתכון המנצח בשבילי. אני רוצה לנצל את הטור הזה ולהגיד סליחה לכמה חברות, אבל לא כל המתכונים הם מנצחים... דווקא המתכון הזה למאפינס וניל עם קורנפלקס יכול בכיף להכנס לרשימת המתכונים המוצלחים שלי. הוא פשוט להכנה, לא לוקח יותר מדי זמן להכין אותו והכי חשוב - הוא לא מצריך משקל דיגיטלי. כל המדידות נעשות בכוס של 200 מ"ל.

מאפינס וניל עם קורנפלקס (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מאפינס וניל עם קורנפלקס. פשוטים וטובים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
1/2 2 כוסות קורנפלקס תירס, פשוט ורגיל
1 מיכל של שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס סוכר + 2 כפות לפיזור על הקורנפלקס 
1/2 1 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
4 ביצים, טרופות

אופן ההכנה:

1. מחממים במחבת את הקורנפלקס יחד עם 2 כפות סוכר, וקולים עד שהסוכר נמס. מצננים בצד.

2. מקציפים את השמנת המתוקה במיקסר, יחד עם תמצית הווניל .

3. מערבבים ביחד את הסוכר, הקמח ואבקת האפייה, ומקפלים יחד עם הביצים הטרופות והקצפת עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מעבירים לתבנית מאפינס עם 12 שקעים, מרופדת במנז'טים. למי שאין, אפשר במקום לשמן היטב את התבנית. 

5. מניחים מעל כל מאפינס מתערובת הקורנפלקס, ומהדקים היטב לתוך העיסה.

6. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-15 דקות.

* לפני ההגשה, כדאי לעטר במעט קצפת. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו שושני שמרים במילוי שוקו וניל
>> מאפה תירס מקסיקני של מתכוניישן