זה שפסח מתקרב זאת ממש לא סיבה להפסיק לאכול מתוקים טעימים. באמת. יש שוקולד, יש אגוזים ושקדים, יש מספיק חומרי גלם בשביל להמשיך ליהנות מקינוחים מעולים וכן, גם כשרים. המתכון של היום – עוגיות שוקולד על בסיס שקדים טחונים – ממש ממש פשוט להכנה, אבל כמה פשוט, ככה טעים. מה שכן, חשוב לקרר את הבצק לפחות 12 שעות לפני האפייה, אחרת העוגיות מתפשטות יותר מדי ונשרפות. כמו במתכונים אחרים, גם פה רצוי להשתמש בשוקולד באיכות טובה. אין מה לעשות, זה משפר את הטעם.
עוגיות שוקולד ושקדים לפסח
המצרכים (ל-30 עוגיות):
220 גרם שוקולד מריר
30 גרם חמאה (אפשר מרגרינה, אבל עדיף לא מחמאה)
2 ביצים
65 גרם סוכר (5 כפות)
80 גרם שקדים טחונים דק (כוס דחוסה)
אופן ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד עם החמאה בבן מארי (סיר מעל סיר עם מים חמים).
2. מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים לעיסה אחידה ודי דלילה.
3. מקררים במקרר לפחות 12 שעות.
4. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ויוצרים כדורים בקוטר של כס"מ וחצי. מסדרים על נייר האפייה עם רווח של 4 ס"מ בין עוגייה אחת לשנייה (הן מתפשטות בתנור).
5. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
6. מצננים על התבנית, ורק אחרי שהעוגיות קרות מסירים מנייר האפייה ומאחסנים.