השפע של הלימונים בשוק, העסיסיות המדהימה שלהם והמחירים היחסית לא מופקעים גורמים לי לחזור ולתת לכם מתכון למתוק על בסיס לימון. אחרי שהכנו עוגת לימון בחושה, אני רוצה להכיר לכם מאפה אחר – דומה אבל מאוד שונה, הרבה יותר לימוני ובמרקם יותר קרמי, שמזכיר פודינג.

לא מדובר בעוגה וגם לא ממש בעוגיות, אלא בריבועים מקסימים על בסיס בצק פריך. מתכון פשוט ומרענן, שמתאים בדיוק למזג האוויר הטרום-אביבי שבו אנחנו נמצאים. רוצים להוציא מהם את המקסימום? תאכלו אותם כמה שיותר טריים.

ריבועי קרם לימון של אביבה (צילום: אביבה פיבקו)
ריבועי קרם לימון. כשהם טריים הם קטלניים במיוחד | צילום: אביבה פיבקו

ריבועי קרם לימון

המצרכים:
לבצק:
125 גרם חמאה רכה (למאפה פרווה אפשר מרגרינה)
75 גרם סוכר (קצת פחות מ-1/3 כוס של 200 מ"ל)
160 גרם קמח (1 כוס ועוד 4 כפות)
אבקת סוכר (לקישוט)

לקרם לימון:
4 ביצים
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
60 מ"ל מיץ לימון
1 כפית גרידת לימון
30 גרם קמח (1/2 -3 כפות)
חצי כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1. מקציפים במיקסר (אפשר ידני) את החמאה עם הסוכר עד לקבלת קרם בהיר.

2. מוסיפים את הקמח ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לתבנית אפייה בגודל 30*20 ס"מ משומנת ומרופדת בנייר אפייה, ומשטחים בעזרת הידיים.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים (משאירים את התנור דולק).

ריבועי קרם לימון של אביבה - התחתית (צילום: אביבה פיבקו)
הבצק. אפילו לא צריך לרדד, רק לשטח עם האצבעות | צילום: אביבה פיבקו

4. מכינים את קרם הלימון: מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר כ-2 דקות, עד שמתקבל קרם לבן. מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון ומערבבים.

5. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים לתערובת הלימון.

6. שופכים את התערובת על הבצק האפוי ומשטחים בעזרת מרית.

7. מכניסים לתנור החם ל-25 דקות, מקררים ובוזקים אבקת סוכר. לפני ההגשה חותכים ל-30 ריבועים.

 >> בשבוע שעבר הכנו עם אביבה עוגיות ממולאות קרם פסיפלורה
>> אם אתם בעניין של תוספת - נסו את תבשיל הארטישוק ובפטריות של סמדי